Subscriu-te

XXXII Festival Isaac Albéniz a Camprodon

Isaac Albéniz
Isaac Albéniz

Del 9 de juliol al 16 d’agost de 2017 tindrà lloc la 32a edició del Festival Isaac Albéniz a la vall de Camprodon, al Pirineu de Girona. Enguany l’Ajuntament de Camprodon i la Fundació Pública Museu Isaac Albéniz han fet una aposta decidida pel creixement i la projecció del cicle i del Curs Internacional de Música oferint al públic una programació musical més àmplia, variada i de qualitat, concebuda pel director del Curs Internacional de Música i del Festival de Música Isaac Albéniz, Gennady Dzubenko. En paraules de Xavier Sala, alcalde de Camprodon: “L’aposta de la Fundació Pública Museu Isaac Albéniz de Camprodon i, per extensió, de l’Ajuntament és clara: treballem per posar en valor la figura del compositor, per aglutinar una oferta al més captivadora possible i per posar les bases per ensenyar i mostrar tot allò relacionat amb la creativitat musical”.

Gennady Dzubenko
Gennady Dzubenko

El 9 de juliol el concert de professors del Curs Internacional de Música obrirà el 32è Festival Isaac Albéniz. El Curs tindrà lloc entre el 10 i el 15 de juliol i comptarà amb grans músics i professors, com David Salleras (saxòfon), Victòria Fernández (violí), Pau Codina (violoncel), Gennady Dzubenko i Oscar Martin (piano), que participaran al concert inaugural del festival. En el marc del Curs tindrà lloc el Concurs de Piano Isaac Albéniz, destinat als participants al curs internacional en dues categories: júnior (edat màxima, 15 anys) i superior (23 anys). Els premis tenen una dotació de 300 euros (1r premi, categoria superior) i 200 euros (2n premi, categoria superior) i 200 euros (1r premi, categoria júnior) i 100 euros (2n premi, categoria júnior). Els participants hauran d’interpretar obres d’Isaac Albéniz, que prèviament hauran treballat durant el Curs. Els alumnes premiats el 2016 oferiran un concert el 13 de juliol al monestir de Sant Pere, mentre que els premiats en l’edició actual tocaran en públic el 15 de juliol.

Mercedes Gancedo
Mercedes Gancedo

El monestir de Sant Pere de Camprodon i l’església del Carme seran els dos espais on tindran lloc els concerts i les activitats del Festival de Música Isaac Albéniz, que s’allargarà fins al 16 d’agost, amb un total de 12 concerts a càrrec d’artistes de renom i joves talents del panorama musical europeu. El diumenge 16 de juliol, la soprano Mercedes Gancedo oferirà un recital de lied acompanyada al piano per Francisco Poyato, mentre que el divendres 21 de juliol serà el torn dels guitarristes Philippe Mouratoglou i Jean-François Ruiz i les sopranos Ariane Wohlhuter i Sandra Hurtado-Ròs, que oferiran un concert de música antiga. La Coral de Camprodon, la Coral Indika de l’Escala i la Coral d’Altea (Alacant) seran els protagonistes del concert del diumenge 23 de juliol.

Min Jung Kym
Min Jung Kym

Ja a l’agost, el duo Valentí, format per Fanny Cobus i François Ragot, viola i violoncel, tocaran a l’església del Carme, mentre que la pianista Min Jung Kym tocarà al monestir de Sant Pere el diumenge 13 d’agost. El concert estrella del Festival serà el dimarts 15 d’agost, en què el pianista Óscar Martín oferirà la integral de la Iberia d’Isaac Albéniz al monestir de Sant Pere. El Festival es clourà amb l’actuació de la soprano Magdalena Lamas i el pianista Guillermo González, que oferiran un recital amb cançons d’Albéniz, amb l’ajut del poeta Antonio Carvajal Milena com a recitador; serà el 16 d’agost al monestir de Sant Pere.

Més informació a www.albeniz.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter