Subscriu-te

La segona edició del cicle Reintèrprets de l’ACIMC reivindica el violoncel·lista Gaspar Cassadó

Coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, el violoncel·lista i compositor Gaspar Cassadó és el protagonista de la segona edició del cicle Reintèrprets, creat l’any passat per l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC).

El proper 4 de desembre tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona una jornada amb dues conferències i un concert centrats en la vida, obra i interpretacions de Cassadó, tot sota la coordinació artística de la violoncel·lista i musicòloga Gabrielle Kaufman.

Al concert, que se celebrarà a les 18.30 hores a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori, hi participaran cinc violoncel·listes i quatre pianistes catalans que interpretaran obres del repertori de Cassadó, d’autors com Bach, Beethoven o Brahms, així com obres pròpies i transcripcions. Els violoncel·listes participants seran Ramon Bassal, Laura Peribáñez, Mariona Camats, Gabrielle Kaufman i Amat Santacana.

Unes hores abans se celebraran dues conferències sobre Cassadó en què se’n podran descobrir les principals característiques com a intèrpret gràcies a l’audició comentada d’enregistraments històrics i se’n donarà a conèixer l’àmplia trajectòria artística a través de la relació epistolar amb grans músics del moment. Les dues conferències seran a càrrec de Gabrielle Kaufman i del violoncel·lista Josep Bassal, estudiós de la figura de Cassadó.

Gaspar Cassadó va ser un dels violoncel·listes més eminents del seu temps. Alumne de Pau Casals a París, va triomfar per tot el món durant més de quaranta anys. Les seves nombroses gires internacionals, com a solista i com a membre de grups de cambra, van anar acompanyades d’una intensa tasca pedagògica i una obra compositiva rellevant.

L’ACIMC, entitat sindical dedicada a defensar els interessos professionals dels intèrprets i docents de Catalunya, organitza anualment el cicle Reintèrprets per posar en valor i difondre grans intèrprets catalans del passat a través dels intèrprets actuals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

📌No t'oblidis de llegir el nostre últim número 378 (gener-abril 2023)!!! 📰 Ara també disponible a BiblioDigital de les Biblioteques Públiques de Catalunya!!! http://iQUIOSC.cat @revistesAPPEC https://biblioteca.ebiblio.cat/info/revista-musical-catalana-00466394

Segueix-nos a Twitter