Subscriu-te
,

10a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès

Ibrahim Maalouf
Ibrahim Maalouf

L’edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016 se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juliol a Vilafranca del Penedès amb l’americana Dee Dee Bridgewater, el camerunès Richard Bona i el francolibanés Ibrahim Maalouf com a caps de cartell.

El Banc Sabadell Vijazz Penedès –que rep el suport de l’entitat bancària fins al 2019– marida els paisatges i productes gastronòmics i enològics de la comarca amb la música de jazz en una proposta que permet gaudir de música en directe a diferents emplaçaments de la capital, Vilafranca del Penedès, mentre es gaudeix dels millors vins de la regió, una de les fonts de recursos econòmics més importants, essent com és productora destacada de vins i caves de Catalunya.

Així doncs, des de dijous 30 de juny al vespre, fins diumenge 3 de juliol a la nit, espais emblemàtics de la població, com la plaça de Jaume I –on hi ha la catedral–, passant pel claustre de Sant Francesc o la capella de Sant Pelegrí, es condicionaran per rebre els prop de 50.000 espectadors que volen gaudir, sigui dels vins –amb una entrada al recinte d’11 euros– o dels concerts –gratuïts amb la mateixa entrada.

En aquesta desena edició del Vijazz Penedès s’inaugura un nou format de concerts, titulat Elles & Jazz, que permetrà gaudir amb proximitat d’algunes de les veus femenines més destacades del món del jazz nacional. En aquest format, hi actuarà el WOM Trio i l’Eva Fernández Group.

Dee Dee Bridgewater. © Mark Higashino
Dee Dee Bridgewater. © Mark Higashino

La inauguració oficial tindrà lloc el divendres 1 de juliol, a les 22.30 h, amb l’actuació de Dee Dee Bridgewater, de personalitat forta i efervescent i uns dots vocals sorprenents. La guanyadora de tres Grammy és una artista dominant, amb uns encants que sedueixen la seva audiència i una carrera que es remunta als anys seixanta. Bridgewater ha acompanyat moltes de les grans figures de la música, com Dizzy Gillespie, Max Roach o Sonny Rollins. El seu darrer treball, Dee Dee Featfer’s, és un tribut commovedor a Nova Orleans en el desè aniversari de l’huracà Katrina, música que portarà amb el seu quintet estel·lar.

Richard Bona
Richard Bona

Un altre dels concerts estrella del Festival és l’actuació del gran baixista camerunés Richard Bona, que conjuga el virtuosisme d’un Jaco Pastorius, la fluïdesa vocal de George Benson i el sentit de la música i l’harmonia de João Gilberto, tot meravellosament combinat amb la cultura africana. Amb la formació Mandekan Cubano, el cantant, compositor, baixista i líder camerunès de la banda presenta un concert de fusió amb un repertori impregnat per la música africana tradicional cubana, tot maridat deliciosament amb l’encant de les paraules de Mandekan.

Però sens dubte, l’actuació estel·lar serà la de l’excepcional trompetista francolibanès Ibrahim Maalouf, que actuarà a Vilafranca del Penedès amb la seva banda Red & Black Light, que compta, entre d’altres, amb el bateria de Peter Gabriel, Stéphane Galland. Maalouf va rebre un premi Victoire de la Musique pel seu àlbum purament instrumental Illusions. Toca una trompeta de quarts de tons, dissenyada pel seu pare, que li permet tocar els tons específics de la música oriental, i així donar una caràcter únic a les seves interpretacions. Ibrahim Maalouf és el segon artista de jazz més sol·licitat a Europa aquest estiu, amb 23 actuacions només durant el mes de juliol; la del Vijazz és actuació única a Catalunya.

Amb un públic destinatari entre els 25 i els 40 anys, el Vijazz Penedès arriba, en la seva desena edició, als límits de capacitat, que la temporada passada va acollir fins a 24.000 persones assistents als concerts, entre les 50.000 persones presents als recintes de tasts, on es van fer 69.000 consumicions. La proposta té la col·laboració imprescindible del Tastavins Penedès, que enguany ha rebut la Creu de Sant Jordi i celebra el seu 50è aniversari. Més de 40 cellers del Penedès portaran les seves millors referències de vins i caves a l’espai de tast del Festival Banc Sabadell Vijazz Penedès. Rosats, blancs, negres, clàssics i dolços penedesencs seran a disposició de tots aquells que es vulguin acostar a la fira. Més indformació a: http://vijazzpenedes.com/

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter