Subscriu-te
,

Nits de Clàssica de Girona aposta per la producció pròpia

El festival Nits de Clàssica de Girona tindrà lloc del 25 de juny al 19 de juliol a diversos espais del barri antic de la ciutat, així com també a l’Auditori, amb varietat de formats i propostes d’interès, moltes de les quals úniques en l’oferta musical de l’estiu.

Pau Riuró
Pau Riuró

Una de les seves premisses és el suport als joves talents locals i, en aquest sentit, hi destaca, darrere el títol “Obertura!”, la col·laboració amb Joventuts Musicals de Girona, oferint les actuacions del pianista del Pla de l’Estany Marc Serra, de l’organista gironí Pau Riuró i del quintet de vent Proyecto Beta.

William Christie
William Christie

Nits de Clàssica donarà oficialment el tret de sortida amb l’actuació única a l’Estat de Les Musiciens du Louvre, dirigits pel seu fundador, Marc Minkowski, amb una lectura dramàtica i teatral de l’Stabat Mater de Pergolesi i altres obres de Mozart i Bach. Hi destaca també l’actuació de William Christie i el seu conjunt Les Arts Florissants, que clourà el festival en l’única actuació a l’Estat amb un viatge al pietisme bachià mitjançant algunes de les seves obres més extraordinàries, com la cantata Weichet nur, BWV 202 o bé la Cantata del Cafè, BWV 211.

Mahan Esfahani
Mahan Esfahani

Entre aquestes dues cites, hi actuaran La Real Cámara, amb Emilio Moreno i els germans Pablo i Aarón Zapico, amb obres d’Arcangelo Corelli i Francisco José de Castro; el clavicembalista d’origen iranià Mahan Esfahani, que oferirà un programa heterogeni amb obres de Martinů, Harrison, Saariaho i Bach, entre d’altres, mentre que Diego Ares inicia un projecte de llarg recorregut amb el festival, en què interpretarà, també al clavicèmbal, una selecció de Sonates del pare Antoni Soler, originari d’Olot, corresponents a diversos períodes compositius. Enguany començarà amb les Sonates amb influència d’Scarlatti. Un altre clavicembalista, fitxatge d’Harmonia Mundi per repassar el catàleg bachià per a clave, Andreas Staier, recalarà a Girona per oferir la seva versió de les cabdals Variacions Goldberg de J. S. Bach. En un altre programa únic a l’Estat, l’actuació del baríton alemany Christian Gerhaher, acompanyat per Gerold Hubert al piano, oferirà un dels millors Liederabends possibles amb un programa íntegrament dedicat als lieder de Franz Schubert.

José Menor
José Menor

El conjunt Ars Nova de Barcelona, sota la direcció de Mireia Barrera, interpretarà unes misses polifòniques al Claustre del Monestir de Sant Daniel, mentre que la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Coral Polifònica de Puig-reig, sota la direcció de Pablo González, oferiran la Simfonia núm. 9, “Coral” de Beethoven junt amb fragments d’obres de Mahler i Mozart. Finalment, el pianista sabadellenc José Menor clourà el projecte iniciat l’any 2012 per Hèctor Parra i Nits de Clàssica de Girona, de confegir un nou àlbum per a piano, inspirat en algunes imatges de diversos artistes plàstics. El programa es completarà amb obres d’Enric Granados, de qui enguany es commemora el centenari de la mort.

Més informació i compra d’entrades en aquest enllaç.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter