Subscriu-te

Antonio Pappano i la London Symphony Orchestra porten ‘Així parlà Zaratustra’ d’Strauss al Palau de la Música

Dijous que ve, 26 d’octubre (20 h), la London Symphony Orchestra torna a Palau 100 sota la batuta d’Antonio Pappano, director que ha estat designat titular del formació anglesa, càrrec que assumirà el setembre de 2024, amb un programa que conté diversos al·licients.

L’obra central del concert serà el poema simfònic Així parlà Zaratustra de Richard Strauss, escrita el 1896 i inspirada en l’obra del mateix títol de Friedrich Nietzsche. El mateix compositor va incloure a la partitura el text del pròleg de l’obra de Nietzsche, que evoca “el capvespre de Zaratustra”; així comença l’obra de Strauss, inicialment coneguda com “Albada” i que va aconseguir una gran popularitat després de ser inclosa a la banda sonora de la pel·lícula 2001: una odissea de l’espai (1968) de Stanley Kubrick.

Un altre dels al·licients del programa serà la participació de la solista convidada, la pianista alemanya-japonesa Alice Sara Ott, amb la interpretació de Totentanz de Franz Liszt –una paràfrasi sobre el Dies irae–, també coneguda com la dansa macabra, que destaca per basar-se en la melodia del Dies irae gregorià, però amb força innovacions estilístiques.

Finalment, el concert inclourà també l’obra O flower of fire de la britànica Hannah Kendall (1984), encarregada per la mateixa orquestra per ser estrenada durant aquesta gira internacional que inclou el Palau.

Antonio Pappano (nascut a Londres de pares italians) és un dels directors més sol·licitats avui dia, aclamat pel seu lideratge carismàtic i unes interpretacions del repertori simfònic i operístic inspiradores. És director titular de la ROH Covent Garden des del 2002 i de l’Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia de Roma des del 2005. Format com a pianista, repetidor i director assistent als teatres d’òpera més rellevants, ha ocupat càrrecs a l’Òpera de Noruega, Théâtre Royal de la Monnaie de Brussel·les i Israel Philharmonic Orchestra. El 2023 ha estat designat director titular de la London Symphony, càrrec que assumirà a partir del 2024. Com a pianista actua acompanyant cantants del renom com Joyce DiDonato, Diana Damrau, Gerald Finley i Ian Bostridge. 

Alice Sara Ott és considerada una de les ments més creatives del món musical. Aquesta temporada 2023-24 és artista resident del Southbank Centre de Londres i de Radio France a París, i estrenarà un concert per a piano de Bryce Dessner compost per a ella. També durà a terme una llarga gira asiàtica amb el seu projecte Echoes of life i llançarà dos nous àlbums amb Deutsche Grammophon, segell per al qual enregistra en exclusiva. També aquesta temporada inclou la gira amb la Lodon Symphony Orchestra i Pappano, i amb la City of Birmingham Symphony i Yamada, així com el debut amb la NewYork Philharmonic i Canella interpretant el Concert en Sol major de Ravel. Alice Sara Ott també és una il·lustradora i dissenyadora amb talent.

Imatge destacada: (c) Musacchio & Ianniello.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter