Subscriu-te

L’Attacca Quartet, guanyador de dos premis Grammy, recorre la història del quartet de corda aquest dilluns al Petit Palau

El proper dilluns17 d’abril, la formació novaiorquesa Attacca Quartet es presentarà al Petit Palau (20 h) amb un programa eclèctic que proposarà un recorregut a través de la història del quartet de corda amb obres de Philip Glass, F.J. Haydn, Caroline Shaw i Maurice Ravel.

El conjunt, que està format pels violinistes Amy Schroeder i Domenic Salerni, el violista Nathan Schram i la violoncel·lista Andrew Yee, és una de les formacions que treballa habitualment amb Caroline Shaw, compositora convidada del Palau de la Música aquesta temporada. Aquesta prestigiosa formació ja va actuar a la sala modernista l’any 2018 en dues ocasions en dos monogràfics de John Adams. La primera, en un concert dirigit pel mateix Adams amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau, el Cor Jove i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i l’endemà al Petit Palau amb una selecció de l’obra per a quartet de corda del compositor americà.

Dilluns vinent la formació interpretarà el Quartet núm. 3, “Mishima” de Glass, el Quartet núm. 2, en Fa major, op. 77 de Haydn; Entr’acte de Shaw i el Quartet en Fa major de Ravel.

L’Attacca Quartet és un quartet de corda nord-americà amb un repertori que comprèn des del segle XVIII fins al segle XXI. El conjunt ha actuat en diverses localitzacions emblemàtiques als Estats Units, així com a Europa i Amèrica Llatina i ha estat guardonat dues vegades amb un premi Grammy a la millor interpretació de música de cambra (2020 i 2023). La formació ha estat quartet resident del Metropolitan Museum of Art de Nova York (MET) i també de la Texas School de la State University of Texas. Igualment, ha actuat com a quartet de corda resident graduat de la Juilliard School, on va estrenar la pel·lícula Plan and elevation, amb música del mateix nom, de Caroline Shaw. En la seva darrera temporada, el conjunt ha explorat nous formats digitals amb concerts filmats i retransmesos en diversos festivals i centres culturals. 

El concert forma part del cicle Palau Fronteres, un espai on la música clàssica i contemporània dialoga amb altres músiques i formats.

Imatge destacada: (c) David Goddard.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter