Subscriu-te

Arriba una nova edició del Barcelona Festival of Song, amb el lema “Descolonitzant la cançó artística”

Del 28 de juny al 7 de juliol tindran lloc els concerts de la dinovena edició del Barcelona Festival of Song, que enguany celebra les llengües indígenes llatinoamericanes, les obres de dones compositores i la cançó artística brasilera.

Amb l’epígraf “Descolonitzant la cançó artística” i amb el format habitual de curs de formació per a cantants clàssics, pianistes acompanyants i musicòlegs, i cicle de concerts per a tots els públics, el festival persisteix en la missió de preservar i promoure el repertori de cançó artística llatinoamericana i ibèrica, els seus creadors i intèrprets.

El recital inaugural, el 28 de juny, serà a càrrec de la soprano Patricia Caicedo, directora artística de la cita, acompanyada pel pianista Nikos Stavlas, professor i artista resident del festival. L’espectacle, titulat El alma en un beso, conté obres compostes per dones llatinoamericanes i ibèriques.

El festival continuarà el 30 de juny amb el recital Indigenisme, amb un programa de cançons artístiques en llengües indígenes llatinoamericanes que interpretaran els professors Carolina Plata i Luis Gabriel Mesa, de la Pontificia Universidad Javeriana de Colòmbia.

Distingit l’any passat amb el prestigiós premi Brasil Ibermúsicas, el 2023 el festival referma el compromís amb la música i els compositors brasilers l’1 de juliol, mitjançant també el programa Cordão de prata, a càrrec del baríton Flávio Mello, músic de la Fundação do Theatro Municipal de Rio de Janeiro i del pianista Robert Rocco, professor de la School of the Arts de Carolina del Nord, i amb el recital Cançoes d’amor e morte, el 3 de juliol, a càrrec d’Alberto Pacheco, professor de la Universidade Nova de Lisboa, i el pianista Anderson Beltrão.

Enguany el festival també ret homenatge al compositor i pianista Jordi Sabatés amb el recital de piano Genealogia, amb obres del mateix Sabatés i de compositors que el van influir. El programa, a càrrec del pianista Nikos Stavlas, tindrà lloc el 5 de juliol a la Biblioteca de Catalunya.

Finalment, el 7 de juliol tindrà lloc un concert titulat Un món de cançons, en què diversos artistes dels Estats Units interpretaran cançons llatinoamericanes i ibèriques.

Organitzat per Mundoarts, el Barcelona Festival of Song, tindrà lloc entre el 28 de juny i el 7 de juliol a la Biblioteca de Catalunya i a la Residència d’Investigadors del CSIC, institucions col·laboradores de l’esdeveniment des de la seva fundació. Tots els concerts són gratuïts.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter