Subscriu-te

Els Premis Alícia 2023 de l’Acadèmia Catalana de la Música distingeixen la trajectòria de Joan Manuel Serrat

Coincidint amb el Dia Europeu de la Música, l’Acadèmia Catalana de la Música va celebrar el dimecres 21 de juny a l’Auditori de Barcelona la gala de lliurament dels Premis Alícia 2023, un acte que va fer referència a la commemoració del centenari del naixement d’Alícia de Larrocha, de qui els guardons prenen el nom.

Joan Manuel Serrat va recollir el Premi Alícia a la Trajectòria, com a reconeixement a una carrera començada el 1965 i culminada amb el seu comiat dels escenaris el mes de desembre del 2022.

La resta de guardonats dels Premis Alícia 2023 han estat Lluís Vidal, Néstor Giménez, Lluc Casares i Joan Vidal de la Barcelona Art Orchestra, pel disc Ragtime stories –premi a l’autoria–, la gira Perifèria de Clara Peya –premi al directe–, el Cor de Cambra del Palau de la Música per la producció El cançoner popular contemporani –premi a la interpretació–, Rosalía –premi a la internacionalització–, Bach & forward de Juan de la Rubia, Marco Mezquida i Alba G. Corral –premi a la interdisciplina–, la revista «Mondo Sonoro» –premi al periodisme musical–, Les transformacions del Quartet Brossa –premi a la producció discogràfica–, l’Escola Folk dels Pirineus –premi al projecte educatiu–, el Taller obert del Taller de Músics –premi al projecte social– i Alba Careta –premi al talent emergent.

La gala de lliurament va comptar amb les actuacions de Queralt Lahoz i el Grup Vocal in Crescendo, que van interpretar versions de Joan Manuel Serrat, així com del compositor, músic i cantant senegalès Momi Maiga, i de la banda empordanesa Ludwig Band.

Els Premis Alícia, que s’entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música, són escollits pels acadèmics i entitats que formen part de l’Acadèmia Catalana de la Música.

Els Premis Alícia reben el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Societat General d’Autors i Editors, la Fundació SGAE, l’entitat de gestió AIE (Artistas, Intérpretes y Ejecutantes), la Xarxa de Televisions Locals, Televisió de Catalunya i l’Auditori de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter