Subscriu-te

Els sis equipaments nacionals d’arts escèniques i musicals creen laCultivadora per a establir ponts amb la comunitat educativa

El Palau de la Música, L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya han impulsat el projecte laCultivadora per a crear més ponts de connexió entre la comunitat educativa i les arts escèniques i musicals. 

La iniciativa, que compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat, neix amb una doble missió: garantir i fomentar el poder transformador de l’art a l’educació, i promoure i impulsar propostes artístiques amb una mirada educativa.

Amb laCultivadora, els sis equipaments nacionals d’arts escèniques i musicals volen oferir a la comunitat educativa una marca referent en les arts en viu. Entre els objectius de la iniciativa, hi ha el de garantir i promoure l’accés de la comunitat educativa a les programacions dels equipaments, i el d’oferir formacions i recursos als docents.

D’altra banda, laCultivadora també vol generar un espai on els professionals de les arts puguin reflexionar sobre la mirada educativa en les seves propostes artístiques. A més, el projecte serveix per crear sinergies entre els equipaments per potenciar l’impacte a la comunitat educativa, i oferir propostes creades conjuntament, com les formacions a docents i els itineraris educatius.

El projecte inclou la creació de lacultivadora.cat, una plataforma web que centralitza l’oferta educativa dels sis equipaments i agilitza i facilita als centres escolars el procés de cerca, reserva i pagament de les activitats.

Un altre dels eixos centrals de la iniciativa són les formacions per a docents, sessions exclusives amb experts, creadors i artistes per experimentar el poder de les arts i proporcionar recursos útils per aplicar a l’aula.

El projecte engegat posa de relleu la tasca feta pels serveis educatius dels equipaments durant els darrers anys i que treballen per integrar l’àmbit educatiu com un eix important de la programació pròpia i acostar la cultura als centres escolars. En aquest sentit, la temporada 2022/23 els sis equipaments van oferir fins a 329 activitats educatives, entre espectacles, tallers, visites o altres, als quals van assistir 212.244 persones.

Imatge destacada: (c) Blanca Blay.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter