Subscriu-te
Batutem

Inaugurem nova secció de música en família: Batutem!

En el número de febrer-març de 2018 de la Revista Musical Catalana trobareu una nova secció dedicada als més menuts i els no tan menuts que vulguin descobrir amb ulls d’infants la màgia de la gran música.

Batutem! és una aposta per acostar-se als més petits de la casa i convidar-los a descobrir clàssics de la música de tots els temps, com per exemple Pere i el llop del compositor rus Sergei Prokofiev. Podeu subscriure-us a la Revista Musical Catalana per només 20 Euros l’any!

A més, número a número anirem descobrint diferents instruments de la orquestra i oferirem, als més atrevits, dades per poder gaudir de la música en directe gràcies a la nombrosa programació musical adreçada a les famílies de què disposem a Catalunya. Sense anar més lluny, la primera gran oportunitat per gaudir del conte de Pere i el llop la tenim el proper dissabte 3 de febrer de 2018 a la tarda, gràcies a la proposta de l’Orquestra Simfònica del Vallès i els Brodas Bros, dins la programació del Palau de la Música Catalana a Barcelona.

També us deixem alguns suggeriments del nostre expert en música David Puertas, reconegut divulgador musical especialitzat en públic infantil, per descobrir Pere i el llop de la mà de les explicacions que trobareu a Batutem!

Curt d’animació dirigit per Suzie Templeton (2006) premiat amb un Oscar:

Un clàssic de Disney, doblat en espanyol llatinoamericà, que no passa mai de moda:

https://www.youtube.com/watch?v=uQcaDVazWA0

PERE I EL LLOP.- Disseny i creació de personatges de Carles Salas per la sèrie d’animació infantil “L’Atrapasons” de TV3.

També us recomanem alguns exemples de com sona un violí, el primer instrument de la secció d’instruments de la orquestra del Batutem!

Obres per a violí n’hi ha moltíssimes: és, junt amb el piano, l’instrument que més han utilitzat els compositors en la música clàssica. Si voleu escoltar-ne alguna, busqueu al youtube el Zapateado del compositor Pablo Sarasate, el Preludi de la Partita núm. 3 de Johann Sebastian Bach o el tema principal de la pel·lícula La llista de Schindler del compositor John Williams. També podeu gaudir d’aquest vídeo on una de les grans violinistes actuals, Hilary Hahn, toca per a nadons:

1 comentari

  • Bon dia

    Celebro molt aquesta iniciativa. Convé sumar el màxim nombre possible de propostes encaminades a estimular el gaudi i respecte per la música.

    Des de la modèstia dels meus mitjans, intentaré donar una mica de difusió a “BATUTEM”, per cert, un nom ben encertat!

    Enhorabona

    Montse

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter