Subscriu-te

Clàssica Jove, un espai de trobada a Vic per a les noves generacions de la música clàssica

Lorenzo Coppola
Lorenzo Coppola

Del 22 de maig al 10 de juliol té lloc la tercera edició del cicle Clàssica Jove, que difon i fa visible el talent musical emergent del nostre país. Més de deu concerts a Vic que inclouen grans conjunts simfònics, directors d’orquestra de trajectòria internacional, joves solistes recentment premiats i professorat i alumnes de l’EMVIC.

Des del seu naixement i amb la intenció de buscar la singularitat en la música clàssica, L’Atlàntida de Vic ha aprofitat la llarga tradició musical de Vic i la seva comarca, Osona, tenint en compte especialment l’enorme potencial que representen l’Escola de Música i el Conservatori. La profunda renovació en el camp de la música clàssica que ha viscut Catalunya els darrers temps està creant una generació de músics joves totalment nova i esperançadora. Així doncs, L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, l’EMVIC (Escola de Música i Conservatori de Vic), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la Fundació Puig-Porret i la Fundació “la Caixa”, s’han unit per celebrar aquesta tercera edició de Clàssica Jove, que pretén erigir-se en una plataforma que faci visible i difongui al públic les noves generacions que representen el futur immediat de la música.

Aquest diumenge passat, 22 de maig, es va inaugurar la tercera edició de Clàssica Jove amb l’actuació del conjunt de clarinets i de vents de l’Escola Municipal de Vic que, sota la direcció i preparació de Lorenzo Coppola, van interpretar diverses serenates de harmoniemusik de W. A. Mozart i La Gran Partita.

Una de les novetats aquest 2016 és la gran presència de música simfònica sota la direcció de les millors batutes del país: Salvador Mas, Pablo González o Juanjo Mena. Salvador Mas dirigirà l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC en un intens programa amb el Prélude à l’après midi d’un faune i La mer de Debussy i la Simfonia núm. 3 de Johannes Brahms.

Pablo González, que ha estat titular de l’OBC durant cinc anys, torna a Catalunya per dirigir la JONC i la Polifònica de Puig-reig en un concert que inclou la Novena Simfonia de Beethoven a més de l’“Adagio” de la Simfonia núm. 10 de Mahler i la “Marxa dels homes d’armes” de l’òpera La flauta màgica de Mozart. El director basc Juanjo Mena, que en aquests moments està desenvolupant una intensa carrera internacional en la direcció d’orquestres com la Simfònica de Chicago, New York Philharmonic o Royal Stockholm Philharmonic, dirigirà l’Euskadiko Ikasleen Orkestra i la JONC Alevins en un concert que tindrà com a plat fort la Simfonia Fantàstica de Berlioz.

Isaac Friedhoff
Isaac Friedhoff
Agnès Mauri
Agnès Mauri

A més, com en les darreres edicions, el 18 de juny a la tarda s’instal·larà un piano al carrer en commemoració del Dia Internacional de la Música, perquè els ciutadans de Vic puguin tocar-hi lliurement. I del 29 de juny al 2 de juliol es podrà gaudir de les delícies interpretatives dels solistes de Vespres d’Estiu. Una experiència musical íntima en la qual es podrà escoltar la guanyadora del VI Concurs de Piano Júnior de Barcelona, Monika; el pianista Isaac Friedhoff i la finalista del Premi El Primer Palau Agnès Mauri, vigatana i exalumna de l’EMVIC.

Clàssica Jove també incorporarà dos concerts dedicats als Quartets Haydn de Mozart, que realitzaran el Quartet Casals, el Quartet Gerhard i els alumnes participants de la II Acadèmia Internacional de Quartet-Vic 2016, sota la direcció pedagògica del violinista Gerard Claret, els dies 21 i 22 de juliol, dins la II Acadèmia Internacional de Quartet-Vic 2016.

Clàssica Jove és possible gràcies al suport de la Fundació Puig-Porret, l’Obra Social “la Caixa”, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vic. Més informació a: www.latlantidavic.cat

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter