Subscriu-te

Amics de la Unió de Granollers comença la temporada 2012 amb “Univers Montsalvatge” al Petit Palau

“Univers Montsalvatge”. © Societat Coral Amics de la Unió

La Societat Coral Amics de la Unió de Granollers va presentar el passat 21 de febrer la temporada de concerts i activitats previstes per als mesos de primavera i estiu de 2012 dels seus col·lectius artístics Cor de Cambra de Granollers, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor Infantil Amics de la Unió. Activitats que comencen el dissabte 25 de febrer al Petit Palau (Palau de la Música Catalana, 19 h) amb el concert titulat “Univers Montsalvatge”.

El novembre de 2011 el Cor de Cambra de Granollers va estrenar al Teatre Auditori una proposta per homenatjar Montsalvatge, del qual se celebra enguany el centenari del naixement. Aquest concert, “Univers Montsalvatge”, que compta amb la participació de l’actriu Sílvia Forns i la direcció escènica de Quim Lecina, es presentarà properament a diverses poblacions catalanes, començant la gira al Palau de la Música Catalana (dins la temporada del Cicle Coral de l’Orfeó Català) i continuant per Olot i Cardedeu.

La resta de projectes són aquests. El dia 4 de març es presentarà al Teatre Auditori de Granollers el disc Després del jazz, en el qual el Cor de Cambra, el Cor Jove, el Martí Ventura Quartet i la cantant Laia Cagigal fan una revisió de conegudes peces de pop i rock. Pel que fa al vessant familiar, hi ha un espectacle amb el Cor Infantil com a cor principal –i amb la participació de nens i nenes de diverses escoles de Granollers– amb l’òpera infantil Hansel i Gretel d’Engelbert Humperdink. A més, aquesta producció també comptarà amb la participació de l’Orquestra de Cambra de Granollers, formació amb la qual es col·laborarà enguany en diverses ocasions, com per exemple el mes de maig, amb El Messies de Händel en un concert participatiu per celebrar els vint anys de la formació instrumental.

També, coincidint amb els 135 anys d’història de la Societat Coral Amics de la Unió, aquest 2012 s’han previst alguns actes commemoratius que es concentraran en el cap de setmana previ a la Setmana Santa. I el Cor Infantil participarà enguany en el certamen Florilège Vocal de Tours, concurs celebrat a la població francesa considerat un dels més prestigiosos d’Europa amb presència de cors d’arreu del món. L’any 2010 el Cor Infantil va obtenir el segon premi del Certamen Coral de Tolosa.

L’entitat celebra 135 anys i engega nous projectes amb coproduccions amb altres formacions musicals i un festival internacional de cors joves.

Així, una de les produccions més ambicioses de la temporada arribarà els mesos d’estiu i s’estrenarà a l’Auditori de Barcelona. Es tracta d’un projecte que uneix el Cor Vivaldi i el Cor Infantil, junt amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, que interpretaran dues obres de Vivaldi molt conegudes, Gloria i Magnificat. Aquest concert, el dia 1 de juliol, forma part del cicle Mas i Mas del Cor Vivaldi; pocs dies després es presentarà en tres concerts inclosos en el Festival de Música Antiga dels Pirineus. Finalment, la darrera actuació prevista per a aquest repertori serà al setembre, a Granollers, en el cicle La Música del Cel de la Fundació Pro Música Sacra de Granollers.

També aquest estiu (primera setmana de juliol) tindrà lloc el I Festival Internacional de Cors Joves de Granollers, iniciativa que vol promoure la música entre els joves de diferents països i que durant una setmana podran compartir experiències i formar-se musicalment.

Per a més informació de totes les activitats, es pot consultar el web: www.amicsdelaunio.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter