Subscriu-te

Concert del Ludwig Trio a Sabadell, grup resident del Teatre Principal

La temporada de música de cambra que organitzen Joventuts Musicals de Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell ofereix el dia 30 de març al Teatre Principal d’aquesta ciutat (21.30 h) un concert extraordinari del Ludwig Trio, amb obres de Mozart i Schubert.

El Ludwig Trio és considerat una de les joves formacions de cambra més destacades de l’actualitat. Està format pels germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (violoncel), fundadors i membres del Quartet Casals, i per la pianista Hyo-Sun Lim, guanyadora de nombrosos concursos internacionals, entre els quals destaca el Reina Elisabet de Brussel·les. Aquesta pianista té una llarga experiència en música de cambra, havent col·laborat amb artistes de la categoria de Hilary Hahn o Mischa Maisky.

El Ludwig Trio ha rebut influències dels mestres Rainer Schmidt, György Kurtág, Mitsuko Uchida, Arie Vardi, Gary Graffmann, Leonid Margarius, i dels membres del Quartet Alban Berg per a les cordes. La seva vocació principal és aprofundir en l’obra de Beethoven, combinant-la amb obres de compositors que s’hi han inspirat o n’han rebut la influència.

Concretament, en aquest concert el Ludwig Trio oferirà el Divertimento en Si bemoll major, K. 254 de Mozart i el Trio per a piano, violí i violoncel, en Mi bemoll major, op. 100 (D. 929) de Schubert.

D’altra banda, el Ludwig Trio ha estat designat recentment grup resident del Teatre Principal de Sabadell, tot convertint-se en la primera formació resident de música de cambra de Sabadell. Aquesta residència –gràcies a l’entesa comuna de Joventuts Musicals de Sabadell, l’Ajuntament de la ciutat, l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Conservatori de Sabadell– comprendrà una sèrie de concerts (el ja esmentat del 30 de març, i el propers el 16 de novembre i el 15 de març de 2013) i una sèrie de classes magistrals per als alumnes del Conservatori. També participaran l’any que ve (el dia 5 d’abril de 2013) en un concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigit pel titular, Rubén Gimeno. Aquest dia interpretaran el Concert triple per a violí, violoncel i piano de Beethoven i l’obra encàrrec a Benet Casablancas Tres interludis.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter