Subscriu-te

Convocada la segona edició del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell, que augmenta en nombre de premis i presenta més novetats

El tenor Josep Palet

L’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell han convocat la segona edició del Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà els dies 8, 9, 10 i 11 de març de 2018 a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell. Aquesta edició arriba amb diverses novetats: s’hi atorgaran més premis, hi haurà un jurat per a cada una de les fases i augmentarà la durada del concurs (de dos a quatre dies).

Així doncs, el primer premi estarà dotat amb 2.000 euros (en la passada edició eren 1.000 euros) i també inclourà la participació a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya (premi que atorga la federació de Joventuts Musicals de Catalunya), un concert al cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. Com a novetat, el premiat oferirà l’estrena mundial, en el concert que faci a Martorell, d’una obra del compositor Joan Magrané amb text del filòsof i escriptor Francesc Pujols i Morgades. Amb aquest nou premi comença la col·laboració entre el Concurs Palet i la Fundació Francesc Pujols, que patrocinarà el premi.

El segon premi, que en l’anterior edició tenia només un valor nominal, estarà dotat amb 1.000 euros, mentre que el tercer premi rebrà 500 euros, premis que també inclouen actuacions al cicle M’Clàssics de Martorell i els diplomes acreditatius.

Pel que fa als premis especials, la gran novetat és el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga, que es lliurarà amb motiu del quart centenari del naixement d’aquest compositor martorellenc. El premi també inclourà un concert en la programació commemorativa de l’Any Cererols el 2018. Els altres nous premis especials són la participació en el cicle Sopars Lírics del Restaurant 7 Portes, la participació en una de les produccions d’òpera dels Amics de l’Òpera de Sarrià, i els premis nominals als millors intèrprets de bel canto, música catalana i premi del públic.

També, com a novetat d’aquesta edició, hi haurà dos jurats, un per a la fase preliminar i un per a la fase final, ambdós amb destacades personalitats del món musical. La fase preliminar tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de març i el jurat serà format per la mezzosoprano Anna Tobella, el crític musical Jordi Maddaleno i el president de Joventuts Musicals de Martorell i periodista musical Aleix Palau. La fase final, que serà el dia 11 de març, comptarà amb un jurat presidit per Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu, el contratenor Xavier Sabata, la soprano Marta Mathéu, el tenor Raúl Giménez, el compositor Joan Magrané i el crític musical Roger Alier. Jordi Maddaleno actuarà com a secretari del jurat.

El Concurs està obert a tots els cantants, independentment de la seva nacionalitat, de 18 a 35 anys, ambdues edats complertes l’any 2018. El termini d’inscripció finalitzarà el dia 18 de febrer de 2018. Les bases completes es poden consultar aquí.

La primera edició del Concurs es va dur a terme els dies 10, 11 i 12 de març de 2017 en el marc de l’Any Palet, que fins al desembre de 2017 reivindica la figura del gran tenor martorellenc Josep Palet i Bartomeu en el 140è aniversari del seu naixement. El certamen va comptar amb 65 participants de 9 nacionalitats diferents. La soprano argentina Mercedes Gancedo hi va guanyar el primer premi, mentre que la soprano hispanoxilena Catalina Paz i el tenor colombià César Cortés van obtenir-hi el segon i tercer premis, respectivament.

Enguany, per segon any consecutiu, s’ha encarregat la imatge del Concurs a la dissenyadora gràfica Laura Soriano. El cartell descontextualitza una fotografia del tenor Josep Palet –que va vestit de cavaller Des Grieux de l’òpera Manon Lescaut de Giacomo Puccini–, tot actualitzant-la alhora que reivindica la seva figura com el fenomen de masses que va ser durant la seva extensa carrera.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter