Subscriu-te

El 22è Festival de Música de Sant Pere de Rodes celebrarà el mil·lenari de la consagració del monestir empordanès

Del 16 de juliol al 27 d’agost tindrà lloc la vint-i-dosena edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que enguany fa especial èmfasi en la celebració del mil·lenari de l’església del monestir.

Per celebrar aquesta efemèride, el Festival s’inaugurarà amb una producció pròpia que representa un viatge de mil anys de música catalana i europea, que s’ha encarregat a la Coral Càrmina, sota la direcció de Daniel Mestre, i que culminarà amb l’estrena absoluta de l’obra Tu es Petrus d’Adrià Barbosa.

Barbosa, establert a Nova York, s’ha basat en textos antics que fan referència al monument per compondre aquesta obra per a cor i piano estructurada en tres seccions: “Origen”, “Resistència” i “Glòria”.

Després del concert inaugural commemoratiu, el Festival de Música de Sant Pere de Rodes continuarà amb la programació habitual de concerts de piano i música de cambra els altres dos dissabtes de juliol, així com els dimecres i els dissabtes d’agost.

Alguns dels artistes que hi passaran seran la pianista Joanna Trzeciak –amb el programa “Absolute Beethoven”, el 23 de juliol–, el violinista Cihat Askin –“Paganini”, el 6 d’agost–, el pianista Congyu Wang –“Absolute Chopin”, el 24 d’agost– i la reedició de l’espectacle per a piano a quatre mans i orquestra And the winner is… amb els pianistes Carles i Sofia –el 13 i el 14 d’agost. El Festival es clourà el 27 d’agost amb una gala d’òpera amb la participació d’Alisa Katroshi i Antonio Iranzo.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament del Port de la Selva, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, AIE, KNS Classical i el restaurant del monestir.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter