Subscriu-te

El cinquè Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant estarà dedicat a les arts

Del 20 al 24 de juliol tindrà lloc la cinquena edició del Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant, que estarà dedicada a les arts i retrà homenatge a dues figures importants de la cultura catalana –Joan Carles i Amat i Anna Dodas– amb una combinació de música, pintura, poesia i dansa.

El Centre Cultural Infant Pere acollirà, un cop més, aquesta cita imprescindible per als amants de la guitarra i el seu repertori, en què participaran músics de prestigi, com el llaütista bosnià Edin Karamazov, col·laborador del cantautor britànic Sting en el disc Songs from the labyrinth. Karamazov protagonitzarà el concert inaugural al costat de la soprano catalana Núria Rial.

El 21 de juliol tindrà lloc una altra producció pròpia del Festival, titulada “Les dones i les arts”, que il·lustrarà el fil conductor que vincula la guitarra amb les altres arts. Es tracta d’una actuació de la guitarrista Anabel Montesinos, nadiua de l’Hospitalet de l’Infant i guanyadora de més de deu premis internacionals, al costat d’unes altres dues artistes locals: la pintora Evelyn Roca i la ballarina Mari Carmen Gallardo. La directora d’escena Mónica Rincón dissenyarà aquest homenatge a Anna Dodas, amb motiu de la commemoració del seixantè aniversari del naixement d’aquesta guitarrista i poetessa osonenca.

L’endemà serà el torn de la guitarrista Silvia Nogales, que destaca per la seva capacitat de crear recitals i projectes interdisciplinaris d’èxit i que en aquest cas compartirà escenari amb el dibuixant Josep Maria Rius, conegut amb el nom artístic de Joma.

El dia 23 de juliol es concentren dues activitats: d’una banda, l’actuació conjunta del guitarrista i compositor Feliu Gasull i el poeta Enric Casasses, i, de l’altra, una conferència commemorativa del 450è aniversari del naixement de Joan Carles i Amat, metge, polític, escriptor i guitarrista, a més d’autor d’un dels primers tractats de guitarra coneguts a Europa. La conferència, titulada “La guitarra a la literatura catalana del Renaixement: imatges discursos, significats”, serà a càrrec del professor Rolf Bäcker.

Finalment, el Festival es clourà amb una altra conferència i concert, en aquest cas a càrrec del clarinetista Lorenzo Coppola. Després de presentar “Ópera sin palabras: la teatralidad musical en el repertorio clásico y romántico”,Coppola actuarà al costat del guitarrista Bernardo Rambeaud.

El Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant és organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, sota la direcció artística d’Anders Clemens i la coordinació general de Patricia Mercado. Enguany l’Ajuntament ha arribat a un acord amb el Conservatori Municipal de Música de Vila-seca que farà possible que els guanyadors de les dues categories del Concurs de Joves Intèrprets d’aquest centre d’ensenyament musical puguin actuar el 22 de juliol al Festival.

Imatge destacada: (c) GuitarFestHospitalet.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter