Subscriu-te

El 23è Festival de Música de Sant Pere de Rodes arrencarà amb l’estrena de ‘Viri Galilei’ de Carlota Baldrís

Del 15 de juliol al 26 d’agost tindrà lloc la vint-i-tresena edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, amb catorze concerts de música clàssica al monestir i dos concerts dins de l’anomenat Festival OFF a l’Espai Port del Port de la Selva.

Seguint el camí iniciat l’any passat amb l’estrena d’una obra commemorativa del mil·lenari, enguany el festival també ha encarregat una peça, aquest cop a la compositora catalana Carlota Baldrís, que s’estrenarà en el concert inaugural.

L’obra de Baldrís, titulada Viri Galilaei, fa referència a la galilea o atri de l’església del monestir i parteix del text medieval homònim en llatí, que narra l’arribada dels peregrins al monestir. La interpretarà la Coral Càrmina, amb Emili Blasco al piano, sota la direcció de Daniel Mestre.

Amb concerts cada dissabte i cada dimecres i amb el característic concert de música de pel·lícula “And the winner is…” en dissabte i diumenge, enguany el Festival de Sant Pere de Rodes ha programat artistes com els pianistes Artem Kuznetsov -guanyador de l’edició 2021 del Carles & Sofia International Piano Competition-, Albert Tiu -que interpretarà el Segon concert de Rakhmàninov, en versió per a piano sol- o Antonio di Cristofano. També hi haurà un concert titulat “Absolute Beethoven” amb Jan Bartos o el tradicional “Absolute Chopin”, a càrrec d’Aljosa Jurinic.

Pel que fa als concerts de música de cambra, destaca la presència del trio Gershwin-Gornowski-Tyshayeva, el violinista Oscar Bohorquez, el flautista Claudi Arimany o la gala d’òpera -dedicada a Victòria dels Àngels- que clourà el festival amb els cantants Mireia Pintó i Roger Padullés, acompanyats al piano per Vladislav Bronevetsky.

El concert “And the winner is…”, que tindrà lloc dissabte 12 i diumenge 13 d’agost, estarà dedicat a Alícia de Larrocha i tornarà a comptar amb el duet de pianistes Carles & Sofia -fundadors i directors artístics del festival-, l’Orquestra Solistes de Catalunya, que dirigirà Andi Zdrava. Per a aquesta ocasió, s’han encarregat noves transcripcions de música de cinema a Andreu Diport i Miquel De Jorge Artells.

Al Festival OFF, enguany hi actuaran els The Hanfris Quartet i Mateu Peramiquel, amb el seu “Tribute to Ludovico Einaudi”.

Després de l’estrena de l’any passat, Tu es Petrus d’Adrià Barbosa, amb motiu del mil·lenari de l’església, el Festival de Sant Pere de Rodes es proposa donar continuitat als encàrrecs, en cada edició, a compositors del país d’obres noves dedicades a les diverses parts de l’església on es fan els concerts.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament del Port de la Selva, l’AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes) i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter