Subscriu-te

L’Esmuc i altres set centres formatius creen In.Tune, la primera aliança d’universitats europea dedicada a la música

L’ESMUC, juntament amb set universitats i centres d’ensenyaments superiors europeus, forma part del projecte In.Tune-Innovative Music & Art Universities in Europe, la primera aliança universitària del continent entre institucions dedicades als ensenyaments artístics superiors.

Aquestes institucions fomentaran un currículum compartit, idearan assignatures i augmentaran les competències digitals de la comunitat acadèmica, a més d’incrementar la mobilitat internacional de la comunitat educativa. La iniciativa rep el suport financer del programa Erasmus+ de la Unió Europea, que aporta més de 8 milions d’euros dels 11 que preveu el pressupost.

Els altres centres són Taideyliopisto-Sibelius Akatemia (Hèlsinki), Norwegian Academy of Music (Oslo), Stichting Hogeschool der Kunsten Den Haag (la Haia), Universitatea Nationala de Muzica (Bucarest), Univerzitet Umetnosti (Belgrad), MDW-Universität fur Musik und darstellende Kunst (Viena), Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de París.

Així, In.Tune vol donar resposta als reptes actuals dels ensenyaments superiors de música i altres arts, fruit dels ràpids avenços tecnològics i els canvis en les condicions del sector artístic. El projecte ha de permetre incrementar la mobilitat internacional de l’alumnat, del professorat i del personal d’administració i de serveis, així com fomentar un currículum d’estudis compartit per les vuit institucions, amb assignatures i altres unitats docents híbrides, és a dir, presencials i virtuals alhora, a més d’augmentar les competències digitals globals.

En el projecte, hi prenen part 30 institucions de les més de 500 implicades en les 65 propostes presentades. In.Tune compta també amb un grup d’institucions associades que exerciran funcions de suport i experiència en diversos temes. Els col·laboradorsdirectes de l’ESMUC són l’Auditori de Barcelona i l’Institut del Teatre.

Les activitats d’In.Tune s’articulen entorn de quatre àrees temàtiques principals: oferta educativa conjunta i mobilitat, recerca i innovació, compromís social i, finalment, governança d’aliances i cooperació. A partir d’aquí es defineixen diverses línies de treball i cada centre es responsabilitza d’una temàtica concreta, tot i que també col·labora en les altres. L’ESMUC, per exemple, treballarà en el desenvolupament de capacitats i la innovació en l’aprenentatge i la docència.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter