Subscriu-te

La novena edició del Fringe Festival acull el millor nou talent musical a Torroella de Montgrí i l’Estartit

Del 14 al 20 de juliol, 145 músics de diverses nacionalitats conviuran i oferiran fins a 24 concerts a Torroella de Montgrí i l’Estartit en la novena edició del Fringe Festival organitzat per Joventuts Musicals d’aquesta població del Baix Empordà.

La programació del Fringe Festival, que abraça una gran diversitat de gèneres –des de la música clàssica fins a l’antiga, la contemporània, el jazz i les músiques d’arrel–, compta amb la complicitat de circuits i plataformes musicals consolidades, com la Xarxa de Músiques de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, els guanyadors dels concursos de Joventuts Musicals d’Espanya, el premi del segell Emergent de l’Associació de Festivals de Música Clàssica d’Espanya, Festclásica, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), el Cor Jove Nacional de Catalunya i l’Académie d’Ambronay-EEEmerging+, que des de la seva creació el 1993 ha suposat un pas important en el desenvolupament dels joves artistes seleccionats per tot Europa a l’inici de la seva carrera.

De fet, igual que ja va passar l’any passat, el Fringe Torroella de Montgrí-l’Estartit conviurà amb les residències musicals EEEmerging+, un projecte de cooperació europea a gran escala que promou l’aparició de nous talents de la música antiga i del qual forma part el Festival de Torroella de Montgrí des del 2018. Tres d’aquests grups faran residències musicals a Torroella, del 2 al 25 de juliol: The Ministers of Pastime, Pura Corda i Cohaere Ensemble, que hi coincidiran oferint concerts el 17 de juliol, la jornada que el Fringe dedicarà a la música antiga.

Pel que fa als espais emblemàtics de la població on s’esdevenen els concerts, i després de les restriccions dels dos últims anys, el Fringe recupera la punta del Molinet a l’Estartit, al cap de la Barra, per als concerts de jazz i les músiques d’arrel, que se celebraran el 20 de juliol. A Torroella, que acollirà els concerts de música antiga, clàssica i contemporània, els concerts s’oferiran a l’església de Sant Genís, les fundacions Vila Casas i Mascort, la plaça de la Vila, l’auditori del Museu de la Mediterrània, el Cine Petit, el Convent dels Agustins i l’Espai Ter.

Consolidat com un punt de trobada del millor talent musical emergent a l’estiu a Catalunya, el Fringe Festival coincideix enguany amb l’Any Europeu de la Joventut, designat per la Comissió Europea.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter