Subscriu-te

El cor de cambra 3Catorze interpreta ‘Nativitatem’ a la Basílica de Santa Maria del Pi

nativitatem copia

Amb el títol Nativitatem, el grup vocal 3Catorze oferirà un concert amb obres de Poulenc, Britten i Fauré dedicades a la Nativitat, coincidint amb el final d’aquest període litúrgic que es clou el 2 de febrer amb la festivitat de la Candelera, dia en què es commemora la presentació del Nen Jesús al temple. El concert tindrà dues sessions: els dies 1 i 2 de febrer, a les 21 h, a la Basílica de Santa Maria del Pi.

El cor de cambra 3Catorze és un cor de caràcter professional vinculat a la Basílica del Santa Maria del Pi que intervé tant en actes litúrgics de rellevància com en concerts relacionats amb el calendari litúrgic, com és el cas d’aquest concert, que organitza la mateixa basílica.

En el concert que tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer s’interpretaran obres del segle XX dedicades a la celebració del Nadal. La litúrgia hi és representada amb els Quatre motets pour le temps de Nöel de Poulenc i la festa més popular amb A Ceremony of Carols de Britten, un conjunt de poemes anglesos (segles XIV-XVI), originalment musicats per a cor de veus blanques i arpa, en la versió per a cor mixt. S’hi afegeix A Hymn to the Virgin d’aquest mateix compositor i l’Impromptu op. 86 de Fauré per a arpa sola.

El cor de cambra 3Catorze està format per músics professionals i estudiants de música amb un alt nivell de formació vocal i coral. Fundat i dirigit per Aleix Oliveras, ja ha dut a terme altres projectes, com Sanctissimum, un concert dramatitzat a l’entorn del Corpus, amb obres de Victoria, Cabezón, Guerrero, Correa i Cererols.

Aleix Oliveras ha estudiat direcció coral amb Pierre Cao i Josep Vila, cant amb Montserrat Pueyo i Pau Bordas, piano amb David Padrós, i contrabaix amb Luis Cojal i Jonathan Camps. Ha participat com a cantaire en el Cor Madrigal (Barcelona) i en el Cor Lieder Càmera (Sabadell). Ha dirigit la Coral l’Aliança de Lliçà de Munt, l’Schola Pinensis d’homes a l’Església del Pi de Barcelona i la coral de l’Escola Luthier de Barcelona. Fou fundador i director del Cor de Cambra de Veus Blanques Bànat i subdirector del Cor Lieder Càmera de Sabadell.

Esther Pinyol i Grífols –que acompanyarà el cor en l’obra de Britten– ha cursat els estudis superiors d’arpa amb l’arpista titular de l’OBC, Magdalena Barrera, a l’ESMUC. Ha rebut classes de diferents arpistes d’arreu d’Europa, ha cursat els seus estudis de grau professional al Conservatori del Liceu, col·labora sovint amb orquestres professionals, és membre de la JONC, de la JONDE i de l’OJIPC, de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC i de l’Orquesta Sinfónica de Monzón, tot combinant la seva activitat amb formacions de cambra i com a solista.

Les entrades per al concert es poden comprar de forma anticipada a través de www.ticketea.com o a la botiga de la Basílica de Santa Maria del Pi a un preu de 8 euros; o el mateix dia del concert, a taquilla, al preu de 10 euros.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter