Subscriu-te

El Cor de Cambra de Girona celebra 10 anys amb ‘Dido & Aeneas’

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona
El Cor de Cambra de la Diputació de Girona

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona commemora el seu desè aniversari amb un concert monogràfic dedicat a Henry Purcell el proper diumenge, 20 d’octubre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona (19 h). La formació, sota la direcció de Pablo Larraz, interpretarà Dido & Aeneas, una de les obres de referència del barroc anglès. El conjunt instrumental i vocal català Ensemble Méridien acompanyarà el cor gironí i comptarà amb solistes vocals de reconeguda trajectòria com les sopranos Marta Mathéu (Dido) i Laia Frigolé (Belinda), el baríton Josep Ramon Olivé (Aeneas) i el contratenor Jordi Domènech (Sorceress). El programa es completa amb la suite de The Fairy Queen i O sing unto the Lord a new song.

L’òpera Dido & Aeneas va ser escrita l’any 1689 per a una escola de noies de Chelsea dirigida pel professor de dansa Josias Priest. El text és de Nahum Tate, inspirat en un fragment de l’Eneida de Virgili. Aquesta obra, l’única totalment cantada de les escrites per Purcell, està dividida en una obertura (d’estil francès) i tres actes, i és a la vegada curta i densa, altament dramàtica. En l’obra queda palesa l’habilitat que tenia Purcell de barrejar els nous elements expressius (cromatismes, dissonàncies, etc.) amb els elements més tradicionals de l’escriptura del seu temps, d’estil més madrigalesc, el domini dels quals és evident. La tensió dramàtica d’aquesta obra arriba al seu punt culminant a la fi, amb la mort de Dido, en la qual la seva ària “When I am laid”, escrita sobre un baix obstinat, és una de les obres mestres de la música escènica.

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona va néixer l’any 2003 amb la voluntat de treballar amb un alt nivell d’exigència, tant el repertori a cappella com el repertori amb orquestra. Va ser dirigit inicialment per Lluís Caballeria, i posteriorment per Montserrat Meneses i actualment Pablo Larraz en té la direcció. El Cor ha treballat amb directors convidats com Christian Curnyn, Xavier Sans, Josep Cabré, Carles Magraner, Josep Prats, Xavier Diaz-Latorre, Xavier Puig, Jordi Mora, Oriol Rosés i Lluís Vilamajó.

Cal destacar les actuacions del cor al Festival de Músiques Religioses de Girona, a la Setmana de Música Religiosa de Perpinyà, en l’estrena de l’obra Clavells vermells del compositor Agustí Fernández a l’Auditori de Girona, i l’estrena de l’obra Pinsans i caderneres, musical de Xavier Albertí, al Teatre Municipal de Girona i al Festival del Grec a Barcelona. També ha interpretat, conjuntament amb el Cor de l’Auditori de Lleida, els Chichester Psalms de Leonard Bernstein a l’Auditori Enric Granados de Lleida, i ha participat en ‘El Messies’ participatiu que organitza la Fundació “la Caixa”. El seu currículum, a més, inclou la presentació de l’obra Membra Jesu Nostri de Buxtehude a Girona i una actuació a la basílica de Montserrat en els actes de Setmana Santa del 2010. El Cor de Cambra de la Diputació de Girona és membre de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals).

Les entrades per al concert del desè aniversari, a 15 i 12 euros,  ja són a la venda a les taquilles de l’Auditori de Girona, a les taquilles del Teatre Municipal i per internet: http://www.oberonsaas.com/girona/didoaeneas.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter