Subscriu-te

El Festival de Jazz de les grans estrelles s’inaugurarà el 12 d’octubre

Wayne Shorter Quartet
Wayne Shorter Quartet

Per Albert Suñé

El Voll-Damm 46è Festival Internacional de Jazz de Barcelona es presentà el passat 16 de setembre a la fàbrica cervesera del carrer del Rosselló. L’efemèride es desenvoluparà del 12 d’octubre al 29 de novembre en diferents indrets. Tito Ramoneda –director de The Project, organitzador de la manifestació– ha qualificat l’edició d’aquest 2014 com la millor pel que fa als noms dels músics que hi seran presents. “És l’edició de les grans estrelles”, manifestà.

En efecte, la llista comprèn des de Branford Marsalis a Joachim Kühn passant per Wayne Shorter, Chucho Valdés, Kenny Barron, Gary Burton, Brad Mehldau, Mark Turner, Paolo Conte, Joe Lovano, Dave Douglas i Joshua Redman, entre d’altres, pel que fa als músics forans. Però hi ha hagut una baixa de darrera hora: Diana Krall, que havia d’arribar a Barcelona en un creuer jazzístic, i que havia d’obrir el Festival, ha cancel·lat, per prescripció facultativa, tots els concerts del mes vinent.

Per part autòctona, caldrà comptar, entre altres, amb Jordi Vilaseca, Vicente Amigo, Joan Chamorro, Andrea Motis, Agustí Fernández, Llibert Fortuny, Ignasi Terraza, Javier Colina i Francesc Burrull..

Evidentment, la llista és engrescadora. Però, pel que fa a la gent de fora, s’hi troben a faltar, com gairebé sempre, músics que no hagin actuat a Barcelona des de fa anys. Perquè molts dels esmentats acostumen a ser clients assidus del Festival. Especialment Chucho Valdés, a qui ens trobarem fins i tot a la sopa, ja que enguany actuarà en tres formats diferents. Un d’aquests, per commemorar els quaranta anys del grup Irakere, que fundà ell mateix el 1974.

El 25 de setembre tindrà lloc a la plaça de la Catedral el pròleg del Festival amb Jaume Vilaseca Trio, David Pastor Nu-Roots, Carme Canela, Laura Simó i la Liceu Big Band + Cordes
El 25 de setembre tindrà lloc a la plaça de la Catedral el pròleg del Festival amb Jaume Vilaseca Trio, David Pastor Nu-Roots, Carme Canela, Laura Simó i la Liceu Big Band + Cordes

D’altra banda, Ramoneda també destacà el fet que enguany hi ha més espais que mai de la ciutat i de ciutats veïnes que aixoplugaran els concerts. Alguns de nous. Per exemple, la Catedral. On se celebrarà el pròleg del Festival el 25 de setembre, amb Jaume Vilaseca Trio + David Pastor Nu-Roots + Carme Canela i Laura Simó amb la Liceu Big Band + Cordes. Però també acolliran concerts l’Auditori del Fòrum, la Font Màgica de Montjuïc, Cars Barcelona, el Parc del Centre del Poblenou, L’Auditori –les seves Sala 2, Sala Oriol Martorell i Sala Tete Montoliu–, Conservatori del Liceu, Palau de la Música, Sala Barts, Luz de Gas, Auditori de Sant Cugat, l’espai Monvinic, Born Centre Cultural, Institut Francès, Casino de Barcelona, Auditori Barradas i Auditori Can Roig i Torres, de Santa Coloma de Gramenet, pel que fa als concerts en si.

Però no es deixa de banda el Gran Hotel Havana, on se celebraran tres cicles: Jazz en Família, Cocktail & Swing i Sopar & Blues. Ni tampoc el Harlem, que acollirà Veus de Barcelona i Nits al Harlem. A més, hi haurà diverses classes magistrals al Conservatori del Liceu a càrrec d’uns quants intèrprets que hauran actuat al Festival, i diverses conferències a biblioteques barcelonines.

Segons Ramoneda, “s’han posat quaranta mil entrades a la venda i s’espera una assistència, comptant els concerts de pagament i els gratuïts, d’uns cent mil espectadors. De fet, hi haurà un total de més cent actes diferents”.

Per la seva banda, el director artístic de l’efemèride, Joan Anton Cararach, manifestà que “els preus s’han mantingut gairebé a tot arreu pel que fa als de l’any passat. I hi haurà un abonament de 90 euros amb el qual hom podrà assistir a nou concerts ja prefixats”.

Més informació a: www.barcelonajazzfestival.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter