Subscriu-te

El Festival de la Porta Ferrada torna a la clàssica amb molta força

Zubin Mehta, dirigint l’Orquestra Filharmònica d’Israel, aposta destacada en l’apartat de música clàssica

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, que celebra el seu 50è aniversari amb una doble edició, d’inici aquest 2012 i de cloenda el 2013, ha presentat la programació per a aquest estiu, en què torna a programar música clàssica després de l’absència en l’edició de l’any passat. La gran aposta serà el concert de Zubin Mehta i l’Orquestra Filharmònica d’Israel, que inclourà la interpretació de Petruixka d’Igor Stravinsky i la Simfonia del Nou Món d’Antonin Dvořák, en una cita el 2 de agost que ha estat possible gràcies a l’aportació d’un mecenes anònim.

Després de la manca de programació clàssica en l’edició del 2011, aquest any arribaran a Sant Feliu tot un bloc de propostes, en què la Simfònica del Vallès tindrà un paper especial com a formació permanent del Festival. La seva interpretació del Concert desconcertant de Ros Marbà –sota la direcció del mateix compositor–, a més de la Suite empordanesa del compositor Juli Garreta constitueix el programa inaugural del Festival el divendres 29 de juny. A la Simfònica, s’hi afegiran les veus de 250 infants i joves d’escoles de música de Girona, Palafrugell, el Conservatori de Vic i l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols en la part coral, per celebrar els 25 anys de la formació orquestral i alhora iniciant la relació com a orquestra resident en les dues edicions previstes, com a celebració dels 50 anys del Festival. La Simfònica del Vallès oferirà, a més, el Requiem de Fauré amb el Cor Madrigal el 24 de agost.

Cor del Patriarcat de Moscou

La proposta més clàssica es completa amb l’actuació del Cor del Patriarcat de Moscou el 6 d’agost, i el gran acte de cloenda, que celebra tres noces d’or en un sol concert: els 50 anys de la Coral Cantiga, els 50 anys del pianista i compositor Albert Guinovart i els 50 anys del Festival, per tancar una edició que espera noves produccions al llarg de l’any 2013 –com ja hem esmentat– en la segona part dels actes del 50è aniversari d’aquest Festival de la Porta Ferrada, el més antic en actiu de Catalunya.

La programació completa, amb un total de 32 propostes que van des de la commemoració dels 40 anys de la companyia Comediants amb l’obra Llevantada d’artistes fins a Bodas de sangre i Suite flamenca de la companyia Antonio Gades, compta també amb una programació interessant de jazz, en què destaquen noms com Jethro Tull, Steward Copeland&Stanley Clarke Band o Manhattan Transfer, i l’aposta per figures consagrades del pop, com Alanis Morrissette, Ana Belén o la gira conjunta de Serrat i Sabina.

El Festival de la Porta Ferrada aposta també pels sons més propis del nostre país, com l’actuació del Joan Chamorro Group amb Andrea Motis i la Locomotora Negra o la presència del cantautor Roger Mas, a més de dedicar els primers dies del Festival a propostes com la celebració dels 25 anys de Tradicionàrius, l’actuació de la Cobla la Principal de la Bisbal i la Coral de Puig-reig o bé l’Orquestrada de les Comarques Gironines.

Aquesta 50a edició, que comptarà també amb la col·laboració de la Fundació Carmen Thyssen amb un cicle de música de cambra, disposa d’un pressupost molt similar a edicions anteriors, gràcies a un 25% d’aportació privada que ha permès la celebració d’aquest aniversari. Es podrà consultar pròximament la programació completa i la venda d’entrades al web del Festival: http://portaferrada.guixols.cat/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter