Subscriu-te
,

El Trio Da Vinci guanya el 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

El Trio Da Vinci ha guanyat el catorzè Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, mentre que el Quartet Atenea n’ha rebut el segon premi i el Tempus Trio la menció a la millor interpretació d’una obra d’autor català, novetat d’aquesta edició.

La gala de lliurament de premis va tenir lloc el 18 de març passat al Centre Cultural Terrassa i es va retransmetre en directe a través de Terrassadigital.cat (podeu veure la notícia aquí). Aquesta edició correspon a l’any 2020, però es va haver d’ajornar per la pandèmia. Rosa M. Ribera ha estat la directora artística del concurs.

El Trio Da Vinci, format per Maria Florea (violí), Marion Platero (violoncel) i Àlex Ramírez (piano), ha obtingut el primer premi d’aquesta catorzena edició, que consisteix en una gira de cinc concerts valorada en 20.000 euros a cinc escenaris de referència de Catalunya, com són el Palau de la Música (Petit Palau), el Festival de Torroella de Montgrí, l’Auditori Pau Casals (o bé Cicle de Música als Jardins del Vendrell), l’Auditori Enric Granados de Lleida i l’Auditori del Conservatori del Liceu. El jurat, format per Jordi Casals (president), Albert Guinovart, Anna Puig, Laura Ruiz, Lluís Heras i Antoni Amorós (secretari), va destacar del Trio Da Vinci “la seva solidesa i cohesió de grup, maduresa, diferenciació de colors i musicalitat”. El grup també rebrà com a premi un enregistrament en vídeo a la Sala de Música del Museu Pau Casals.

Quartet Atenea (foto d’arxiu)

El Quartet Atenea, format per Andrea Santiago i Gil Sisquella (violins), Bernat Santacana (viola) i Alex Olmedo (violoncel), va obtenir el segon premi, consistent en quatre concerts remunerats dins de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya. El jurat va voler-ne destacar “la tria d’un repertori molt interessant i valent”, així com també “una exquisida transversalitat del so, musicalitat i solidesa musical”. A més, el primer i segon premis també rebran un coaching amb els professionals docents del màster Management i Producció Musical ofert per l’ESMUC. Finalment, el jurat va atorgar la menció a la millor interpretació d’una obra d’autor català al Tempus Trio, format per Ricard Rovirosa (piano), Maria Tió (violí) i Ferran Bardolet (violoncel), “per una gran interpretació i l’encert en la tria de la important obra del catàleg del compositor Robert Gerhard”. En aquesta edició del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, hi han participat set grups de música de cambra.

Tempus Trio (foto d’arxiu)

El Premi Montserrat Alavedra, que se celebra de forma biennal, va ser instituït l’any 1992 per l’Obra Social de Caixa Terrassa amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, i vol retre un homenatge a la soprano lírica terrassenca Montserrat Alavedra i Comas. Actualment el Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport del BBVA, i en l’organització compta amb la col·laboració dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i de la Fundació Antiga Caixa Terrassa.

Imatge destacada: el Trio Da Vinci durant la seva actuació en la gala de lliurament del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra (captura de www.terrassadigital.cat)

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter