Subscriu-te
,

El festival LIFE Victoria programa més de quaranta recitals per celebrar el centenari de Victòria dels Àngels

Amb el fil conductor “Diàlegs possibles i impossibles amb Victòria dels Àngels”, el festival LIFE programa més de quaranta recitals i enllaça aquesta edició amb la de l’any vinent, tot adoptant format de cicle.

El centenari del naixement de la soprano catalana, que s’escaurà el proper 1 de novembre, és el motiu d’aquesta ampliació de la programació, per on tornaran a passar noms freqüents, com Sarah Connolly, Simon Keenlyside, Felicity Lott, Iréne Theorin, Adriana González, Marina Viotti, Julius Drake, Fleur Barron o Malcolm Martineau, però on també debutaran Natalie Dessay, Elsa Dreisig, Julie Fuchs, Roger Vignoles, Golda Schultz i Philippe Cassard. Pel que fa a artistes del nostre país, hi seran presents Elena Copons, Xavier Sabata, Núria Rial, Carles Pachón, Ferran Albrich, Mercedes Gancedo, Marta Puig i Albert Guinovart, entre molts d’altres.

El Festival tindrà enguany tres artistes residents (la soprano Natalia Labourdette i els pianistes Kunal Lahiry i Marta Puig), així com també allarga la relació amb el director d’escena resident Vincent Huguet.

L’aniversari del naixement de Victòria dels Àngels, que ha estat declarat Any Victòria dels Àngels per la Generalitat de Catalunya i Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic pel Govern d’Espanya, se celebrarà l’1 de novembre de 2023, la data exacta del centenari, amb un concert al Paranimf de la Universitat de Barcelona, amb Elena Copons i l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, sota la direcció de Pedro Pardo.

El suport al talent jove i la formació seguiran sent un dels pilars del festival, a través dels LIFE New Artists (joves duets que ofereixen un recital de vint minuts abans dels concerts), les xerrades formatives i les classes magistrals (enguany amb Felicity Lott, Roger Vignoles i Sholto Kynoch). En aquesta línia, també s’oferirà el recital de la guanyadora del Premi Victoria de los Ángeles del Concurs Tenor Viñas, la mezzosoprano Valerie Eickhoff, junt amb Harmut Höll, i el debut espanyol de Katy Thomson i Rustan Khanmurzin, en la col·laboració amb l’Oxford International Song Festival.

La soprano Ofèlia Sala, que va inaugurar la primera edició del LIFE Victoria ara fa onze anys, tancarà la programació de concerts acompanyada de Julius Drake l’octubre del 2024.

L’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles també participarà en la projecció de la pel·lícula muda El cavaller de la rosa a la Filmoteca de Catalunya, on la formació simfònica interpretarà música en directe, així com en el concert de cançó catalana concebut en col·laboració amb el Palau de la Música en què cantaran talents sorgits de la Fundació, com són Mercedes Gancedo, Irene Mas Salom, Montserrat Seró i Carles Pachón. Aquest concert es farà a la sala modernista i també en diverses poblacions catalanes: Vic, Vila-seca, Sant Cugat del Vallès i Manresa.

El cicle LIFE Piano, que inclou recitals d’Albert Guinovart, Marta Puig i Kunal Lahiry, incorpora des d’enguany el nom de la cèlebre pianista Alícia de Larrocha, amiga de Victòria.

Finalment, també destaca a la programació la presència de l’actor Josep Maria Flotats per oferir, juntament amb la pianista Marta Puig, alguns fragments de la poesia de Rainer Maria Rilke, i del llibre Cartes a un jove poeta.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter