Subscriu-te

La propera edició del Festival de Cervià recordarà la figura de Pau Casals

Els propers dies 22, 23 i 24 de setembre tindrà lloc la tretzena edició del Festival de Música a l’església de Santa Maria de Cervià de Ter. Impulsat per l’Associació Amics de Cervià Antic, l’Ajuntament de Cervià de Ter i Ibercamera, enguany està dedicat a la figura de Pau Casals amb motiu del cinquantenari de la seva mort.

Així, amb el lema “Recordant Pau Casals”, la programació incorpora música de vessant més popular i que tindrà com a fil conductor tres versions diferents d’El cant dels ocells.

El primer concert, a càrrec de la violoncel·lista Mariona Camats i el pianista Eudald Buch, girarà a l’entorn de repertori que Casals també interpretava sovint, amb obres de Bach, Brahms, la Rêverie del mateix Casals i la Sonata de Juli Garreta.

L’endemà serà el torn del contrabaixista Horacio Fumero, icona del jazz català, i Pedro Javier González, guitarrista català d’arrels flamenques, que oferiran una selecció de temes de jazz, estàndards, música popular argentina, flamenc i improvisacions, sota el títol “De riba a riba”.

Finalment, el concert del dia 24 serà a càrrec de la Polifònica de Girona, que presentarà una proposta en clau femenina titulada “Dones a veus”, amb clàssics de la Nova Cançó i l’estrena de les versions corals d’una selecció de cançons actuals protagonitzades, interpretades o compostes per dones catalanes els últims anys i arranjades pel director de la coral, Martí Ferrer.

Els concerts tindran lloc a l’església romànica del monestir de Santa Maria de Cervià, que té capacitat per a unes dues-centes persones i gaudeix d’una acústica excepcional. El temple, fundat el segle XI, va ser restaurat l’any 1999 per la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Cervià de Ter. El centre històric d’aquesta població del Gironès serà declarat properament Conjunt Històric d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter