Subscriu-te

El Grec Festival de Barcelona presenta una nova edició amb especial presència de la música coral

Del 30 de juny al 31 de juliol tindrà lloc una nova edició del Grec Festival de Barcelona, que enguany proposa una norantena d’espectacles, amb un lloc destacat per a les expressions artístiques col·lectives, com ara el circ o les agrupacions corals, que a més són les protagonistes dels espectacles inaugurals.

El muntatge The pulse en donarà el tret de sortida al Teatre Grec (29 i 30 de juny i 1 de juliol), amb una fusió entre el circ de Gravity & Other Myths (Austràlia) i el Cor de Noies de l’Orfeó Català. L’esdeveniment també tindrà una estrena popular el 2 de juliol al passeig de Gràcia, on es representarà Les traceurs, del funambulista Natthan Paulin, per celebrar el bicentenari d’aquesta avinguda.

En l’apartat d’espectacles internacionals, destaca la visita d’Ivo van Hove, director de l’Internationaal Theater Amsterdam, amb Who killed my father, adaptació d’un text d’Édouard Louis; l’estrena mundial que Sasha Waltz farà amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu al Teatre Grec a partir de la Setena Simfonia de Beethoven; Robert Wilson, amb UBU, una producció d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma amb Successió Miró –entitat que aportarà vestuari de Joan Miró– a partir del text d’Ubu roi d’Alfred Jarry; Dimitris Papaioannou, que torna al Grec amb Ink, un espectacle molt visual i personal en gira mundial. Un altre espectacle destacat del festival és la proposta de la bailaora Rocío Molina acompanyada del Niño de Elche: Carnación.

També passaran pel Grec els nous espectacles d’Aina Alegre, Eu Manzanares, Carlota Subirós, Sergi Belbel i de les companyies Agrupación Señor Serrano, La Veronal o La Conquesta del Pol Sud, entre d’altres. Alguns d’aquests es presentaran en règim de coproducció, com també el Rèquiem de la llum de Marina Mascarell i l’Orfeó Català, que barrejarà el cor i el públic sota les voltes de l’edifici de l’Hospital de Sant Pau.

Pel que fa a nous escenaris, el Grec incorpora el Dipòsit del Rei Martí, on Aurora Bauzà i Pere Jou presentaran A beginning expanded version, una producció del cicle Escenes de L’Auditori que comptarà ara amb la col·laboració del Cor Jove del Teatre Principal de Palma. Altres espais singulars seran la Model, on la Cia. Roberto G. Alonso interpretarà Jo, travesti, un text de Josep M. Miró sobre dissidència sexual, o el Bar de la Muriel, on Sixto Paz presentarà un text de Monica Dolan.

Durant el mes de juliol al CCCB s’ha programat la trilogia de cabosanroque al voltant de la figura d’escriptors catalans: Jacint Verdaguer, Mercè Rodoreda i Joan Brossa: Dimonis, Flors i viatges i No em va fer Joan Brossa, i al Museu del Born es veurà Titanas d’Encarni Sánchez, Natsuki i Sol Picó amb el Cor Amics de la Unió de Granollers.

Al Paral·lel 62 s’han programat quatre espectacles, entre els quals destaquen el concert de Luísa Sobral amb Rita Payés i Lucia Fumero o propostes d’hibridació entre teatre i música com és Los juegos feroces (El día del Watusi, vol. 1) d’Iván Morales.

I encara en l’apartat musical, per primer cop participaran alhora les orquestres OBC i la del Liceu. David Lang i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya estrenaran l’espectacle Prisoner of the state. I al Palau de la Música es programaran dos concerts amb cor: Wagnerisme, amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu & Josep Pons, i Cor i cobla de la Coral Cantiga i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Al Teatre Grec es faran concerts d’artistes inèdits al festival: Joan Dausà –en la gira del desè aniversari–, la Ludwig Band, Rufus Wainwright, o altres que mantenen una relació estable amb el Grec, com són el Mayte Martín Quartet i Sílvia Pérez Cruz amb l’argentina Liliana Herrero i la brasilera Maria Gadú.

Un 55% dels espectacles que presenta enguany el Grec Festival tenen autoria femenina o seran dirigits per dones.

Imatge destacada: © Pau Cortina / ACN.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter