Subscriu-te

El Museu Isaac Albéniz de Camprodon inicia una nova etapa que li donarà més projecció

L’Associació d’Amics del Museu Isaac Albéniz de Camprodon (MIAC), la família del compositor i l’Ajuntament de Camprodon han signat un conveni per a la gestió del Museu, la preservació de la col·lecció i la promoció i difusió de l’obra i el llegat del pianista i compositor nascut en aquest poble el 1860.

D’aquesta manera, l’entitat inicia una nova etapa després que el setembre de l’any passat es dissolgués la fundació pública creada el 1998 amb els mateixos objectius, a més d’organitzar el festival i el curs internacional de música que se celebren cada any, i nasqués l’Associació d’Amics del MIAC, una entitat de naturalesa civil associativa que té com a finalitat treballar en la projecció del Museu.

L’acord de col·laboració té tres objectius principals: posar en marxa un programa d’activitats que permeti a l’entitat arribar a nous públics, establir vincles amb altres institucions culturals, com la Biblioteca de Catalunya, el Museu de la Música de Barcelona i l’Orfeó Català –que també tenen part del llegat patrimonial d’Albéniz–, les diputacions de Girona i Barcelona i la Generalitat de Catalunya, així com l’inici d’un programa de suport i patrocini de la societat civil, tant particular com empresarial, al projecte.

El Museu Isaac Albéniz de Camprodon es va inaugurar el 1999. El fundador i principal impulsor va ser Alfonso Alzamora Albéniz, net del compositor, que va aconseguir aplegar una col·lecció important d’objectes, obres d’art i documents personals del seu avi provinents directament de la família. D’aquesta col·lecció, en destaca el piano de cua Bechstein amb el qual Albéniz i el seu mecenes i amic Francis Money-Coutts van treballar a Londres la major part de la seva obra lírica, o primeres edicions de la seva biblioteca particular, algunes dedicades de la seva pròpia mà. Cal ressaltar també l’escultura de Florenci Cuairan, que un grup selecte d’intel·lectuals de la República van oferir al compositor el 1935, davant la seva tomba, al cementiri de Montjuïc de Barcelona.

D’altra banda, des del 1985 Camprodon acull cada estiu el Festival de Música Isaac Albéniz, que enguany arriba a la trenta-sisena edició, de gran prestigi entre professionals i amants de la música. El concert central de l’esdeveniment és sempre la interpretació de la integral de la Suite Iberia per un pianista que és obsequiat amb la Medalla del Festival Albéniz.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter