Subscriu-te

El Patronat del Gran Teatre del Liceu aprova el nou Pla Director

El Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu va aprovar el 16 de juliol passat el Pla Director per a les properes cinc temporades, que incideix sobretot en tres grans àmbits: l’increment dels ingressos propis, l’augment del marge econòmic de l’activitat artística i la reducció de les despeses estructurals. En relació amb els objectius artístics del Liceu, aquest Pla Director defineix que les cinc properes temporades la programació del  Teatre inclourà entre 100 i 110 funcions, unes 85 de les quals seran d’òpera. Es programaran 10-11 títols, en què 8 com a mínim seran de repertori. La programació inclourà  unes 10 funcions de dansa i 6 de recitals, concerts o bé òperes en versió de concert. També preveu la possibilitat d’una activitat artística complementària (entre 10 i 15 funcions, bàsicament d’òpera) que respongui a estratègies comercials, interès artístic o propostes de patrocinadors.

Aquesta política artística va acompanyada de petits canvis en la concepció del pressupost, que situa com a repte que els ingressos propis representin el 60% del total la temporada 2016-17, respecte del 50% que representen actualment. Per assolir-ho, es potenciarà la política d’abonaments amb nous avantatges i més flexibilitat, tot mantenint l’òpera i el seient fix com a element troncal de l’abonament i combinant-ho amb l’augment dels ingressos provinents de la venda d’altres productes o serveis complementaris de l’adquisició de les localitats. A més, pel que fa a aquest augment d’ingressos propis, el Pla Director preveu la incorporació de formes de mecenatge més properes al patrocini comercial, micromecenatge i la recerca de nous mecenes a escala internacional, i dotar també d’importància el lloguer dels espais.

El Patronat de la Fundació ha aprovat, així mateix, una modificació dels estatuts, segons els quals el president de la Generalitat nomenarà el president del Patronat, que també ho serà de la Comissió Executiva. Aquestes presidències ho seran per cinc anys renovables i les assumirà una persona de la societat civil. Amb aquesta fórmula es garanteix la continuïtat de la persona que ocupa la presidència del Patronat i de la Comissió Executiva, a diferència del que succeïa fins ara, que era rotatòria entre les diferents administracions.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter