Subscriu-te

El pianista rus Stanislav Khristenko guanya el 59è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona

El pianista rus Stanislav Khristenko, guanyador de la 59a edició del Concurs Maria Canals, en la seva actuació en la prova final. © Oliver Adell
El pianista rus Stanislav Khristenko, guanyador de la 59a edició del Concurs Maria Canals, en la seva actuació en la prova final. © Oliver Adell

El premi del públic ha estat per al japonès Tomoaki Yoshida

El pianista de nacionalitat russa Stanislav Khristenko, de 28 anys, es proclamà ahir guanyador del 59è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, durant la prova final que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana. Els membres del jurat, presidit per Carlos Cebro, el van considerar mereixedor del primer premi, Premi Barcelona, dotat amb 20.000 euros en metàl·lic i amb recitals per Catalunya, Espanya i a l’estranger.

Stanislav Khristenko va néixer el 25 de maig de 1984. Entre els anys 1998 i 2003 va cursar estudis d’interpretació de piano a Moscou. Posteriorment va obtenir el màster i la llicenciatura amb honors en interpretació pianística al Conservatori Txaikovski de Moscou. El 2010 finalitzà els estudis a l’Institut de Música de Cleveland (Ohio). Al llarg de la seva trajectòria ha estat premiat amb els primers premis del V Concurs Internacional de Piano Parnassos de Mèxic, Concurs de Piano Citta di Cantu i el tercer premi en el Concurs Internacional de Piano de Nova Orleans. Khristenko ha actuat en recitals a Viena, Itàlia, Espanya i en importants ciutats dels Estats Units, com Chicago o Nova York, i ha col·laborat amb prestigioses orquestres d’arreu del món.

El Palau de la Música va ser l’escenari de la prova final de la 59a edició del certamen, en què els tres finalistes, Tomoaki Yoshida, Stanislav Khristenko i Heejae Kim, acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno, van interpretar el Concert en Do menor, op. 18 núm. 2 de Rakhmàninov, el Concert en Si b menor, op. 23 núm. 1 de Txaikovski i el Concert en La menor, op. 54  de R. Schumann, respectivament.

La cerimònia de lliurament de premis té lloc avui dijous, 21 de març (19 h), al Saló de Cent; els guanyadors oferiran aquest divendres, 22 de març (20.30 h), un concert a l’Auditori Axa (accés amb invitació als dos actes).

El Concurs Internacional de Música Maria Canals, pioner dels concursos de música a Espanya, va ser fundat l’any 1954 gràcies a l’empenta de Maria Canals i el seu marit, Rossend Llates, i a la col·laboració de personalitats rellevants de la societat catalana. El 1958 es convertí en el primer concurs espanyol a ser acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, de la qual obtingué la llicència per organitzar a Barcelona les branques de piano, violí, violoncel, guitarra, música de cambra, flauta travessera, percussió i cant. Actualment és un dels concursos internacionals amb més tradició i treballa per consolidar-se com un dels concursos més prestigiosos del món. Més informació a: www.mariacanals.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter