Subscriu-te

Continua la temporada 2013 de la Societat Coral Amics de la Unió amb el ‘Requiem’ de Fauré

El ‘Requiem’ de Gabriel Fauré, amb un cor de 150 cantaires, girarà per Barcelona, Malgrat de Mar, Igualada i Granollers entre el 23 de març i el 7 d’abril
El ‘Requiem’ de Gabriel Fauré, amb un cor de 150 cantaires, girarà per Barcelona, Malgrat de Mar, Igualada i Granollers entre el 23 de març i el 7 d’abril

L’entitat, per mitjà dels seus cors, presenta noves produccions i la nova Orquestra de Cambra Amics de la Unió

Un dels grans projectes d’aquesta temporada de la Societat Coral Amics de la Unió és el que sorgeix de la col·laboració entre cinc cors joves de diversos punts de Catalunya i l’Orquestra de Cambra de Granollers per interpretar el Requiem de Gabriel Fauré, amb un cor format per gairebé 150 cantaires. Concretament, són el Cor Jove Amics de la Unió de Granollers, Cor Albada de Barcelona, Cor Jove Sant Jordi de Barcelona, Cor Jove Contrapunt de Malgrat de Mar i Cor Xalest d’Igualada; hi actuaran com a solistes la soprano Nerea de Miguel i el baríton Daniel Morales. La direcció és a càrrec de Pablo Larraz.

Aquesta producció es presenta a les quatre localitats d’on provenen els cors participants: Barcelona, aquest dissabte, 23 de març –parròquia de Santa Cecília (pg. Sant Gervasi, 66), 21 h–; Malgrat de Mar, diumenge, 25 de març –església de Sant Nicolau, 18 h–; Igualada, el 6 d’abril –basílica de Santa Maria, 20 h–, i, finalment, a Granollers, el 7 d’abril (18 h) dins el cicle La Música del Cel, a l’església de Sant Esteve (18 h).

El Cor Infantil Amics de la Unió presentarà aquest mes d’abril una nova producció al Teatre Auditori de Granollers. Es tracta del concert A la vora de la mar, un espectacle de repertori divers, pensat per a tots els públics, i que té el mar com a fil conductor. El cor proposa al públic que es deixi bressolar pel ritme de les havaneres, així com per cançons tradicionals catalanes i altres temes populars de regions costaneres d’arreu del món, tot plegat acompanyat per un conjunt de músics format per acordió, violí, guitarra, contrabaix i percussió.

Aquest espectacle, que s’estrenarà a Granollers el 21 d’abril, es podrà veure també a la Roca del Vallès (27 d’abril), Llinars del Vallès (19 de maig) i Berga (16 de juny). En els concerts, a més, es convidaran cors d’alumnes d’escoles de música perquè hi participin interpretant algunes de les peces del repertori. D’aquesta manera, l’espectacle abasta la doble vessant artística i educativa.

L’espectacle ‘V-E-U-S!’ torna aquesta temporada. © Anna Padrós
L’espectacle ‘V-E-U-S!’ torna aquesta temporada. © Anna Padrós

També, el Cor Infantil, tornarà a presentar l’espectacle V-E-U-S! al Teatre de Ponent de Granollers. Aquest espectacle uneix música i teatre en una posada en escena única gràcies a la qual l’espectador se sent dins de la música, com si fos un membre més del cor. Per a aquest espectacle, el Cor Infantil ha estat nominat al premis europeus YEAH! Awards que selecciona les millors propostes per acostar la música als infants i joves. V-E-U-S! també es podrà veure a Cervera (21 de març), Igualada (14 d’abril) i Mataró (24 de maig).

Per la seva banda, el Cor Mixt Amics de la Unió presenta el mes que ve La Birondon, el nou espectacle que recull un repertori de cançons en català que formen part de l’imaginari col·lectiu i que inclou des de cançons tradicionals fins a temes de la Nova Cançó. Aquest espectacle, que combina la guitarra –Àlex Saborit– amb les veus del cor, proposa el retrobament amb aquelles cançons que tots hem sentit una vegada o altra donant-hi un nou punt de vista amb arranjaments innovadors i una posada en escena molt atractiva ideada per Eva Pérez. La Birondon s’estrenarà a Canovelles, al Teatre Auditori Can Palots, el 4 de maig (21 h) –amb una segona funció el 5 de maig, a les 18 h–, com a fruit del conveni de col·laboració establert entre Amics de la Unió i aquest equipament.

Una altra estrena molt atractiva i alhora ambiciosa, també a Can Palots, és la del Cor Jove Amics de la Unió amb el musical Arestes (Edges, en anglès), que ha estat traduït al català per David Pintó i que serà dirigit per Jordi Purtí, director d’Operetta. L’espectacle de teatre musical Arestes gira al voltant d’uns joves que es qüestionen les preguntes clàssiques en arribar a la vintena: “qui sóc jo?”, “qui vull ser?”. Les cançons, escrites en un llenguatge musical actual i acompanyades de piano, bateria i baix, parlen de temes tan universals com l’amor, el compromís i la identitat, però sense deixar de banda un toc d’humor i ironia (com a la popular Cançó del Facebook).

El Cor de Cambra de Granollers
El Cor de Cambra de Granollers

Finalment, el Cor de Cambra de Granollers –que va obrir la temporada amb la Missa Nelson de Haydn– clourà la temporada al setembre amb l’estrena d’un programa de música sacra del segle XX que es presentarà a Mollet i a Granollers, els dies 28 i 29, respectivament. Aquest concert s’haurà fet abans, el 14 de setembre, al País Basc amb el Pasaia Gaztea Abesbatza, formació coral que actuarà conjuntament amb el Cor de Cambra en els dos concerts a Catalunya.

A banda de les noves produccions, la Societat Coral Amics de la Unió té altres cites anuals, com la 27a Mostra de Cant Coral, el 20 d’abril, amb la presència d’un cor francès convidat provinent d’Estrasburg –la Maitrise de l’Opéra du Rhin–, i la presentació oficial de la nova Orquestra de Cambra Amics de la Unió, que dirigeix Àlex Saborit. Tampoc no hi falten els concerts de final de curs, que enguany es faran a Can Palots, a Canovelles.

La temporada va començar el diumenge passat, 17 de març, al Teatre Auditori de Granollers amb un convidat de luxe, el director Robert King, que va dirigir el Cor i l’Orquestra de Cambra de Granollers en la Missa Nelson de Haydn i en la Simfonia en Do major, núm. 41, “Júpiter”, l’última de Mozart.

Roda de premsa de presentació de la temporada de concerts de primavera i estiu 2013 de la Societat Coral Amics de la Unió. D’esquerra a dreta: Pablo Larraz, David Gómez, Josep Vila, Josep Mayoral, Jordi Purtí i Eva Pérez
Roda de premsa de presentació de la temporada de concerts de primavera i estiu 2013 de la Societat Coral Amics de la Unió. D’esquerra a dreta: Pablo Larraz, David Gómez, Josep Vila, Josep Mayoral, Jordi Purtí i Eva Pérez

La presentació d’aquesta temporada de concerts de primavera i estiu 2013 de la Societat Coral Amics de la Unió va tenir lloc el passat 12 de març amb la intervenció de Josep Vila Jover, director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió; Pablo Larraz, director del Cor Albada; David Gómez, director del Cor Jove i el Cor Mixt; Eva Pérez, directora d’escena de l’espectacle La Birondon; Jordi Purtí, director del musical Arestes, i de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Més informació a: www.amicsdelaunio.org

 

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter