Subscriu-te
,

El TAU 1r Cicle de Música Antiga i Debat a Tarragona ja és una realitat

TAU cartell

El projecte ha estat possible gràcies a les aportacions de 80 mecenes i de la Diputació de Tarragona.

El TAU 1r Cicle de Música Antiga i Debat a Tarragona és una realitat i arrencarà aquest divendres, 22 de novembre. L’Ensemble O Vos Omnes –grup resident de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca– és l’organitzador i protagonista d’aquest projecte que busca ampliar l’oferta cultural de la demarcació de Tarragona –i estendre un registre musical que cada vegada té més seguidors– i que va posar en marxa fa uns mesos una acció de micromecenatge del portal Verkami per sufragar una part del cost de realització, acció que ha assolit els objectius. Els concerts TAU, que se centren en obres que van del segle XV al XVIII, aniran precedits d’una conferència i un debat posterior sobre la música del concert a càrrec d’experts en la matèria conduït pel director de la formació, Xavier Pastrana.

Integren el cicle quatre concerts (a les 21.30 h) al claustre del Seminari de Tarragona, programats des d’aquest novembre fins a l’abril del 2014. La primera cita, doncs, és divendres, 22 de novembre, amb un repertori basat en un dels grans representants de la música barroca, G. P. Telemann. El concert anirà precedit de la conferència (19.45 h) a càrrec de Rosa Tamarit i Sumalla, cantant i professora d’història de la música a la Universitat Rovira i Virgili. La resta de concerts, ja al 2014, seran els dies 3 de gener, amb el programa “Un Nadal a 40 graus, villancicos del Vell i del Nou Món”, i conferència a càrrec de Joaquim Garrigosa i Massana; el 28 de febrer, amb el programa “La foguera de les vanitats”, un repàs musical d’un intens moment històric a la Florència del segle XV, i conferència a càrrec de Manuel M. Fuentes i Gasó, i el dia 16 d’abril, amb el programa “Setmana Santa amb H. Schütz” i conferència a càrrec de Lluc Torcal i Sirera.

El president de l’Ensemble O Vos Omnes, Gerard Ramos, va explicar en la presentació oficial del cicle que després de tres anys en actiu el grup ha pogut veure que “hi ha un públic que ve als nostres concerts i al qual agradaria que hi hagués més concerts d’aquest tipus”. Així, assegura que a partir d’aquest fet “hem vist la necessitat de crear a les comarques de Tarragona una programació estable de música antiga”. També va voler destacar que la idea sorgeix de la il·lusió del grup de “poder fer música des de casa i per als de casa”.

El grup vocal de música antiga Ensemble O Vos Omnes
El grup vocal de música antiga Ensemble O Vos Omnes

El grup vocal Ensemble O Vos Omnes està format per cantants joves de diversos punts del Camp de Tarragona. Els darrers anys ha participat en festivals com el de Música Sacra de Cardona, Concerts de la Ruta del Císter i també va formar part del programa de Santa Tecla 2012. L’èxit obtingut ha permès que hagi estat nomenat grup resident de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Les entrades per al cicle TAU es poden adquirir a través de Tarracoticket, a les taquilles del Teatre Metropol o el mateix dia del concert. S’ofereix la possibilitat d’adquirir entrades individuals i un abonament per als quatre concerts. Per a més informació: www.ensembleovosomnes.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter