Subscriu-te

La Banda Municipal de Barcelona tanca el cicle Tardes al Palau amb Txaikovski i el simfonisme rus

Dijous que ve, 29 de juny (19 h), la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció del seu titular José Rafael Pascual-Vilaplana, tornarà al Palau de la Música amb un programa que proposarà un viatge pel simfonisme rus centrat en Piotr Ilitx Txaikovski. Aquest serà l’últim concert del cicle, al qual la Banda és convidada habitualment.

El concert començarà amb la “Dansa dels saltimbanquis” de La dama de les neus, op. 12, música de 1837. Seguiran l’Obertura fantasia Romeu i Julieta i la Marxa de la coronació, en Re major, composta per a la coronació del tsar Alexandre III el 1883.

El programa es completarà amb la Dansa de l’amazona, op. 65 d’Anatoli Liadov, compositor deixeble de Rimski-Kórsakov i obra que respira un aire oriental. Per acabar, la Banda tancarà el cercle amb Extreme make-over. Metamorfosi sobre un tema de Txaikovski de Johan de Meij (1953), compositor holandès que revisita Txaikovski en clau contemporània.

Fundada el 1886, la Banda Municipal de Barcelona és una institució indispensable per entendre la història de la música a Catalunya. El seu paper ha anat més enllà de la programació de concerts i de la participació en actes oficials: ha estat garant de la divulgació musical posant als seus faristols les millors obres de la història. El gran artífex de l’èxit de la Banda va ser Joan Lamote de Grignon, que la va dotar d’una personalitat artística fins a esdevenir un conjunt de referència internacional. Fins i tot Richard Strauss la va dirigir fa gairebé un segle.

L’any 2007, la Banda va passar a ser formació resident de L’Auditori de Barcelona i iniciant-hi una temporada estable de concerts en la qual col·laboren artistes i formacions imprescindibles de l’àmbit local i internacional. Els darrers anys han contribuït a fer-la créixer artísticament els seus titulars, dos referents de la direcció com Salvador Brotons i José Rafael Pascual-Vilaplana, que han fet una aposta sòlida per recuperar el repertori bandístic i l’encàrrec d’obres noves.

Imatge destacada: (c) May Zircus.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter