Subscriu-te

Festival Àsia, un altre accent per la Mercè

El grup coreà Noreum Machi

Per Jordi Urpí

Dins el maremàgnum d’activitats que s’organitzen cada setembre a Barcelona amb motiu de les Festes de la Mercè, des de fa uns anys trobem un petit espai on el públic de la ciutat pot gaudir de diferents manifestacions artístiques provinents del continent asiàtic. Amb onze edicions al sarró, el Festival Àsia és, al mateix temps, un espai de trobada amb disciplines creatives poc o no gens conegudes en aquesta banda del món i una oportunitat per als artistes asiàtics de presentar-se a Europa. Sovint, i també aquest any, el Festival Àsia ha fet possible l’estrena de grups de circ, de música o de teatre d’aquelles terres davant el públic europeu.

Organitzat per la Casa Àsia, el Festival ha concentrat la programació en quatre dies (del 21 al 24 de setembre), però alhora s’ha obert a altres municipis de la província de Barcelona, per mitjà d’una novetat interessant: la primera Mostra de Talents Asiàtics. Es tracta d’una iniciativa que vol recollir les millors propostes musicals creades i interpretades per artistes asiàtics residents al nostre país. Els quatre projectes més destacats, a banda d’actuar dilluns, 24 de setembre, a la plaça dels Àngels, passaran durant la tardor per localitats com Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès, Santa Coloma de Gramenet i Vilanova i la Geltrú.

La cal·lígrafa japonesa Tsubasa Kimura

Amb aquesta participació de les comunitats asiàtiques a Catalunya, la programació ha aconseguit un millor equilibri entre les propostes locals i els artistes que arriben directament des de l’Àsia, que mantenen un nivell molt interessant. Així, la part internacional del cartell inclou noms d’impacte, com el pequinès Hao Yun, el cantant més representatiu del folk xinès actual; el pakistanès Fasih Ur Rehman, un dels pocs homes que practica la dansa kathak; el grup coreà Noreum Machi, amb el seu espectacle de percussió i dansa, o la cal·lígrafa japonesa Tsubasa Kimura, que oferirà un taller i una performance al voltant del seu art.

El Festival Àsia tancarà la seva programació amb la tradicional jornada festiva anomenada “Un dia a l’Àsia”, que a banda de les actuacions musicals inclou pràctiques i demostracions de diverses disciplines, com ara el kungfu, el taekwondo, danses tradicionals o tallers d’escriptura. Però sense oblidar la cuina asiàtica, representada aquest any per quatre restaurants barcelonins, molt apreciats per les comunitats respectives, que oferiran plats del Pakistan, la Xina, l’Iran i el Japó. Un viatge per a tots els sentits que permetrà, a tothom qui vulgui participar-hi, traslladar-se a milers de quilòmetres durant una estona.

Més informació: http://festivalasia.es/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter