Subscriu-te

Jordi Savall ofereix avui un concert a la Presó Model de Barcelona i a l’hospital de Can Ruti de Badalona

Actuació a Can Llupià. © Funadació CIMA
Actuació a Can Llupià. © Fundació CIMA

Avui dimarts, 20 de desembre, Jordi Savall ofereix un concert al Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona acompanyat de músics procedents de diversos països de la Mediterrània (Turquia, Grècia i Armènia), amb un programa basat en músiques otomanes. El mateix concert també es farà aquesta tarda a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, tant per als pacients i treballadors en general com per als infants de les sales de pediatria particularment.

Aquests dos concerts formen part del projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall (Fundació CIMA), que amb el lema “El somni d’Orfeu” pretén apropar la música a aquelles persones que més ho necessiten i a aquells espais on no és habitual. Així, “la música esdevé un canal d’expressió amb què es promou el diàleg intercultural i interreligiós a més d’esdevenir un missatge de companyonia, de pau i de bellesa útil per a la societat”. Amb aquest projecte, Jordi Savall pretén reivindicar el poder transformador de la música i oferir a aquests oients experiències úniques gràcies als seus múltiples repertoris. “Experiències que desperten la percepció i la sensibilitat, que promouen el diàleg i la tolerància, i que, alhora, dibuixen un somriure a aquells a qui va adreçada.”

Actuació a l’Hospital de Sant Pau. © Fundació CIMA
Actuació a l’Hospital de Sant Pau. © Fundació CIMA

Jordi Savall estarà acompanyat dels músics Hakan Güngor, Yurdal Tokcan, Haïg Sarikouyoumdijian i Dimitri Psonis, col·laboradors habituals del conjunt musical Hespèrion XXI, formació que Savall creà el 1974. A la tarda, els mateixos músics, però sense la presència de Jordi Savall, interpretaran el mateix concert a l’hospital de Can Ruti en dues sessions. La primera serà destinada als infants ingressats a l’hospital i la segona, a l’entrada principal, a tots els pacients i treballadors que hi puguin assistir. El projecte social de la Fundació CIMA té previstos més concerts al llarg dels propers mesos a centres hospitalaris i penitenciaris de l’àmbit urbà de Barcelona.

El projecte social El Somni d’Orfeu de la Fundació CIMA ja va oferir el 14 de novembre passat un concert al Centre Educatiu i d’Internament de Can Llupià i a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. El projecte es desenvoluparà durant tot el curs 2016-17 a diversos centres penitenciaris i hospitalaris de la ciutat de Barcelona, amb un repertori que abastarà músiques dels Balcans, Turquia, l’Imperi Otomà i Armènia, així com música catalana, mediterrània i música siriana.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter