Subscriu-te

La 5a edició dels Sopars Lírics al 7 Portes comença el 14 d’octubre amb David Alegret

David Alegret. © Joan Tomàs-Fidelio Artist
David Alegret. © Joan Tomàs-Fidelio Artist

El Restaurant 7 Portes de Barcelona, un dels establiments de més renom i tradició de la ciutat, fundat fa 180 anys (1836), presenta la cinquena edició dels Sopars Lírics al 7 Portes amb vuit recitals protagonitzats per joves promeses del cant i per cantants ja consolidats. Tenen lloc en finalitzar un sopar especial, per a uns setanta comensals, amb sis temes operístics prèviament introduïts per Roger Alier, director artístic dels Sopars juntament amb Jordi Maddaleno. Es tracta de música i gastronomia, novament de bracet en una combinació perfecta. Tots els sopars seran divendres (excepte el dimecres 14 de desembre).

Inaugurarà la temporada el tenor David Alegret el 14 d’octubre amb un repertori íntegrament dedicat a l’obra d’Eduard Toldrà, per petició expressa dels organitzadors a fi de celebrar els cinc anys dels Sopars Lírics. Seguit pels recitals de la soprano i jove promesa Laura Brasó Sala (11 de novembre); el baríton Carles Pachón (14 de desembre), que ha estat seleccionat per al paper protagonista de Don Giovanni de Mozart de l’Escola d’Òpera de Sabadell; la mezzosoprano Anna Tobella (22 de gener); el contratenor Hugo Bolívar (17 de febrer), format a l’ESMUC; la soprano Paula Sánchez-Valverde (17 de març), i la soprano Maite Alberola (7 d’abril), que serà Micaela en la producció de Carmen dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

Com a novetat, aquesta temporada s’inicia una col·laboració amb Joventuts Musicals de Martorell. Així, clourà el cicle, el 12 de maig, el cantant guardonat en el primer Concurs de Cant Josep Palet de Martorell, precisament amb el premi destinat a participar en els Sopars. Tots els cantants seran acompanyats al piano per Josep Buforn, actualment considerat un dels millors pianistes repertoristes.

Sopars_Lirics_16

El compromís del restaurant amb la cultura i la lírica especialment ha permès a més de 30 joves cantants donar-se a conèixer al llarg d’aquestes primeres quatre temporades, tot convertint-se en una plataforma de presentació de primera línia. D’altra banda, més de 1.500 comensals han gaudit d’aquesta oferta d’èxit que combina el bon menjar i la música en un ambient especial.

Al llarg de la seva història el Restaurant 7 Portes ha acollit nombroses activitats relacionades amb la cultura i ha estat testimoni de la vida artística del moment, essent lloc habitual de trobada d’artistes com Pablo Picasso, Joan Miró, Rafael Alberti, García Lorca o Salvador Dalí. Al costat d’una oferta gastronòmica de primera línia, les parets del restaurant esdevenen una galeria de fotografies que certifiquen la visita de mítics cantants, actors de cinema i personalitats de renom internacional, així com una pinacoteca que acull dibuixos i pintures d’artistes il·lustres.

El Restaurant 7 Portes, dirigit actualment per Francesc Solé Parellada, està situat estratègicament al cor de la lírica a Catalunya, és a dir, a prop del Gran Teatre del Liceu i també del Palau de la Música Catalana i enfront de la Llotja de Mar de Barcelona, el primer escenari operístic d’Espanya ja fa més de tres-cents anys, on es va interpretar l’òpera d’Antonio Caldara Il più bel nome.

Per assistir al recital de David Alegret, i a qualsevol de les vuit sessions dels Sopars Lírics al 7 Portes, cal fer una reserva en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter