Subscriu-te
,

La 9a edició del Cor Jove Nacional de Catalunya, entre Eslovènia i Catalunya

L’edició d’aquest estiu, la novena, començarà el proper 12 de juliol i portarà el Cor Jove Nacional de Catalunya 2021 (CJNC21) a Eslovènia, amb cinc actuacions, al Festival de Música Antiga dels Pirineus, amb dos concerts, i un altre a Malgrat de Mar. El CJNC és una formació coral d’alt nivell resultat del projecte formatiu d’excel·lència impulsat pel Moviment Coral Català, que ofereix als joves l’oportunitat de treballar en un ambient professional i amb directors de prestigi. Pere Lluís Biosca dirigirà l’edició d’enguany.

La trobada de treball començarà a Barcelona; després de quatre dies intensos de feina, el cor viatjarà cap a Ljubljana (Eslovènia), on farà estada del 16 al 25 de juliol per participar a l’Europa Cantat Festival, el festival coral més important d’Europa, on és un dels cors convidats. Allà treballarà al costat dels cors joves nacionals d’Àustria i Eslovènia, i sota la direcció del mestre letó Māris Sirmais, a més a més d’oferir diversos concerts en solitari. Un dels quals tindrà lloc a l’International Youth Choral Festival Aegis Carminis.

Del 26 al 31 de juliol la formació farà la segona part de la trobada de treball, a la Seu d’Urgell, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus, on oferirà dos concerts, els dies 30 i 31 de juliol, a Tremp i Berga, respectivament. L’últim concert aquest estiu del CJNC21 serà l’1 d’agost a Malgrat de Mar, tot i que el cor es tornarà a reunir pocs dies més tard, del 9 a l’11 d’agost, per dur a terme el seu segon enregistrament discogràfic a l’auditori de Vilafranca del Penedès.

El programa d’enguany del CJNC estarà dedicat a la música sacra, amb un diàleg entre compositors del Barroc i contemporanis. Un repertori que inclourà dues obres d’encàrrec, a Joan Magrané i Bernat Vivancos, que juntament amb una obra de Mariona Vila dialogaran amb obres d’autors com ara Palestrina, Cererols, Monteverdi o Valls.

El CJNC21 es clourà el mes de febrer del 2022 amb un concert a l’Auditori de Barcelona formant part de la programació del festival Emergents i posant punt final a una edició intensa, malgrat l’encara difícil context sanitari, amb vista ja a l’edició del 2022, amb la celebració del desè aniversari del Cor.

Imatge destacada: ©Toni Màrquez

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter