Subscriu-te

La City of Birmingham Symphony Orchestra inaugura Palau 100

© Lisa Carpenter

El dilluns 10 d’octubre (20.30 h) comença la temporada 2011-12 del cicle Palau 100, del Palau de la Música Catalana, amb la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO), dirigida per Andris Nelsons i amb el violinista Christian Tetzlaff com a solista. Oferiran un programa integrat per obres de Beethoven (l’obertura de Leonore), Dvořák (Concert per a violí i orquestra en La menor) i Txaikovski (Simfonia núm. 4 en Fa major).

Abans del concert (19.30 h), i com ja és habitual d’altres temporades i amb l’objectiu de fomentar la divulgació musical, tindrà lloc la conferència “Parlem de… Txaikovski”, a càrrec del compositor Josep Maria Guix.

La CBSO va guanyar renom internacional i esdevingué un referent per les seves interpretacions de la música dels segles XIX i XX des que l’any 1980 Sir Simon Rattle en va assumir la direcció. Andris Nelsons, un jove director letó de 33 anys que els darrers anys ha protagonitzat un ascens meteòric, n’és el director musical des de la tardor del 2007 i ha preservat el nivell i el prestigi de la formació. Orquestra i director actuen per primera vegada a Palau 100. El violinista alemany Christian Tetzlaff, nomenat instrumentista de l’any 2005 per «Musical America», té un repertori ampli que va de Bach a Bartók i els compositors d’avui. Contractat per les orquestres d’elit de tot el món i convidat pels directors més destacats, també fa música de cambra amb instrumentistes de renom, com Leif Ove Andsnes, Lars Vogt, Tabea Zimmermann, o la seva germana Tanja Tetzlaff, amb la qual va interpretar el Doble Concert de Brahms la temporada 2000-01 de Palau 100.

La 21a temporada del cicle Palau 100 portarà una vegada més orquestres, solistes, agrupacions corals i directors de reconegut prestigi internacional; en total seran 14 concerts de màxima qualitat (11 concerts simfònics i 3 recitals de piano). En la programació d’enguany també participaran l’Orfeó Català (el 28 de novembre amb The King’s Consort, dirigits per Robert King, interpretant la Missa en Si menor de Bach) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (el 17 d’octubre, amb la Mozarteum Orchestra Salzburg, dirigida per Ivor Bolton, interpretant la Gran Missa en Do menor de Mozart).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter