Subscriu-te

La clarinetista Claudia Aliaj guanya la 28a edició del Premi El Primer Palau 2023

El jurat encarregat dels premis corresponents a la vint-i-vuitena edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau va atorgar aquest dissabte 30 de setembre el Premi El Primer Palau 2023 a la clarinetista salmantina Claudia Aliaj.

Aliaj, de 17 anys, va demostrar una gran maduresa tècnica interpretativa i un gran virtuosisme amb l’instrument, qualitats li auguren una prometedora carrera professional. El premi està dotat amb 5.000 euros oferts per Mitsubishi Electric Europe B. V. Sucursal Espanya, patrocinador del cicle de concerts des de fa vint-i-tres anys. A més, el jurat també va atorgar dos accèssits, de 1.250 euros cadascun, al fagotista estonià Jakob Peäske i al flautista natural de Cartagena Pablo Alcántara Martínez.

Claudia Aliaj també va ser guardonada amb el Premi Catalunya Música, atorgat per aquesta emissora, consistent en l’enregistrament d’una maqueta professional amb un repertori que triarà l’artista i en la promoció nacional i internacional a través dels seus canals (emissores de ràdio i xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió). El Premi Joventuts Musicals de Catalunya, al millor intèrpret d’obra d’autor català, atorgat per la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i consistent en la participació al circuit Xarxa de Músiques a Catalunya va recaure en la mezzosoprano Mercè Bruguera, que també va rebre el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical. Mentre que el premi extraordinari Premi Juventudes Musicales de España, atorgat per la confederació de Joventuts Musicals d’Espanya, consistent en la participació en la Red de Músicas que l’entitat organitza a diverses localitats de l’Estat espanyol durant la temporada 2024-25, va ser per al saxofonista Luis González Garrido.

El jurat va celebrar l’elevat nivell dels participants d’El Primer Palau que van actuar en la marató de set concerts al Palau de la Música. Els set intèrprets, que van debutar així a la sala modernista, havien estat escollits d’entre un total de 248 sol·licituds, procedents en un 53% de l’Estat Espanyol i un 47% d’altres països. 

Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle ha gaudit per vint-i-tresè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric. El Primer Palau s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per viure les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets.

El concert de cloenda d’El Primer Palau 2023 tindrà lloc dijous 23 de novembre (20 h) amb el lliurament de premis als guanyadors i l’actuació del Quartet Atenea, formació guanyadora del Premi El Primer Palau 2022, amb obres de Bach, Coll i Mendelssohn. Les bases per a participar a El Primer Palau 2024 es publicaran el 15 d’octubre.

Imatge destacada: Claudia Aliaj. (c) Mario Wurzburger

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter