Subscriu-te
,

La primera Acadèmia Internacional Joan Carles i Amat programa concerts, conferències i activitats divulgatives a Monistrol

L’homenatge al monistrolenc universal Joan Carles i Amat, de qui el passat 2022 es va commemorar el 450è aniversari del naixement, continua de l’11 al 14 d’octubre amb la primera Acadèmia Internacional Joan Carles i Amat, organitzada per l’Associació monistrolenca del mateix nom, en col·laboració amb l’Ajuntament de la vila i amb el suport diferents institucions i entitats.

Després del concert commemoratiu que va oferir l’any passat en honor a l’autor del primer tractat de guitarra, l’intèrpret i professor Hopkinson Smith tornarà a ser un dels protagonistes dels actes d’aquests dies. Ell mateix oferirà el concert inaugural (dimecres 11 d’octubre, 21 h, a l’església de Sant Pere de Monistrol) acompanyant al llaüt la soprano alemanya Sophie Klussmann amb un repertori d’obres del Renaixement anglès, francès i italià.

Del 12 al 14 d’octubre, en diversos horaris i espais, tindrà lloc el curs d’instruments històrics de corda polsada (guitarra barroca, viola de mà, llaüt i tiorba) que impartirà el mateix Smith. En paral·lel hi haurà altres cursos de guitarra clàssica i classes magistrals a càrrec dels mestres Àlex Garrobé i Guillem Pérez-Quer així com classes de grau elemental per part de Marc Rodríguez Ballarà. Els cursos culminaran amb un concert-audició final dissabte 14, a les 20 hores, al local de l’Associació Cultura Art i Esplai.

Paral·lelament, se celebraran diverses conferències sessions divulgatives relacionades amb el perfil mèdic, literari i musical del polifacètic Joan Carles i Amat. Miquel Bruguera, Víctor Pàmies i Xavier Alern en seran els ponents.

La consolidació d’aquesta primera Acadèmia, que compagina pedagogia i divulgació, vol ser un pas més cap a l’objectiu de poder organitzar, en el futur, a Monistrol de Montserrat, un festival internacional de guitarra que porti el nom de Joan Carles i Amat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter