Subscriu-te

La Franz Schubert Filharmonia presenta l’onzena temporada al Palau de la Música amb el lema “Paisatges sonors”

Vuit concerts entre el 23 d’octubre i el 21 de maig, a raó d’un al mes, integren aquesta nova oferta de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia, que torna per onzè any consecutiu al Palau de la Música amb diversitat de programes i repertoris a l’entorn de la millor música simfònica.

Com és habitual, la seva temporada es caracteritza per la invitació de nombrosos solistes internacionals. Enguany, per primera vegada, hi participaran els artistes Elisabeth Leonskaja, Joshua Bell, Katia i Marielle Labèque i Ivo Pogorelich. D’altra banda, hi tornaran a passar la violinista Midori i la pianista Alice Sara Ott –que protagonitzarà un recital en solitari acompanyada de videoprojeccions.

La temporada s’inaugurarà el 23 d’octubre amb la recuperació d’un concert previst el 2020 i ajornat per la pandèmia, a càrrec del pianista Ivo Pogorelich amb el Concert núm. 2 de Chopin, compositor que ha donat fama a aquest intèrpret serbi. A la segona part, Tomàs Grau dirigirà la Simfonia núm. 7 de Dvořák.

El 13 de novembre, Thomas Rösner –director de la Beethoven Philharmonie– ha estat convidat a dirigir un programa que s’encetarà amb l’Obertura Les hèbrides de Mendelssohn, continuarà amb el Concert per a violoncel i orquestra núm. 1 de Haydn interpretat per Nadège Rochat i acabarà amb la Simfonia Pastoral de Beethoven.

La pianista Alice Sara Ott protagonitzarà, l’1 de desembre, la primícia del seu projecte “Echoes of Life”, que parteix dels 24 Preludis, op. 28 de Chopin, però que també inclou Valzer de Nino Rota i Für Alina d’Arvo Pärt. Tot plegat, acompanyat de videoprojeccions de Hakan Demirel.

Tomàs Grau tornarà a agafar la batuta de l’orquestra per dirigir, el 16 de gener, el Concert per a piano i orquestra núm. 12 de Mozart al costat d’Elisabeth Leonskaja, la Simfonia núm. 5 de Schubert i l’estrena de l’obra d’encàrrec Meeresstille de Joan Magrané, inspirada precisament en el compositor de qui l’orquestra pren el nom.

Mozart reapareix en el concert següent, el 28 de febrer, en forma del Concert per a dos pianos i orquestra que interpretaran les germanes Labèque. El programa es completarà amb la Simfonia núm. 4, op. 120 de Schumann i estarà dirigit per Tomàs Grau.

El 23 de març serà el torn del violinista Joshua Bell. Bell, des del violí, dirigirà un programa amb el Concert per a violí i orquestra, op. 64 de Mendelssohn i la Setena Simfonia de Beethoven.

Una altra violinista, Midori, tornarà a la temporada de la Franz Schubert Filharmonia el 30 d’abril per afrontar el Concert per a violí i orquestra, op. 35 de Txaikovski, seguit de la Simfonia núm. 3, op. 90 de Brahms, sota la batuta de Tomàs Grau.

La temporada acabarà el 21 de maig amb el concert que aplegarà un major nombre d’efectius, ja que hi intervindrà la Coral Càrmina. La formació celebrarà el seu cinquantè aniversari estrenant l’obra que ha encarregat per a l’ocasió a Bernat Vivancos i que porta per títol Càntic dels tres joves. Posteriorment, s’interpretarà la Simfonia núm. 2, “Lobgesang” de Mendelssohn, tot sota la direcció de Daniel Mestre.

La Franz Schubert Filharmonia ha aplicat a aquesta temporada els mateixos criteris artístics que han guiat, des de sempre, la seva programació: la combinació de repertori que agradi al públic, als músics i que faci créixer l’orquestra.

Imatge destacada: (c) Martí E. Berenguer.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter