Subscriu-te

La Fundació Òpera a Catalunya es presentarà al Festival de Saaremaa en un dels seus majors reptes

La Fundació Òpera a Catalunya és a punt de marxar cap a Estònia per tal de participar, com a companyia convidada, al Festival d’Òpera de Saaremaa, l’última setmana de juliol.

En un dels majors reptes a què ha fet front fins ara, un total de 150 persones es desplaçaran per poder dur a terme les set actuacions -entre les quals hi ha tres títols d’òpera, un ballet i una gala lírica- que tindran lloc fins al 27 de juliol al castell medieval de Kuressaare.

Prèviament a la participació en el festival de l’illa de Saaremaa, la companyia debutarà a Estònia amb l’estrena de l’adaptació de Carmen de Bizet en col.laboració amb el Barcelona Flamenco Ballet el dia 21 de juliol a la ciutat de Tartu, que enguany ha estat declarada Capital Europea de la Cultura.

El tret de sortida al festival el donarà el 23 de juliol la representació de l’òpera Tosca de Puccini, en una reposició presentada per la mateixa companyia el 2021. La soprano Maribel Ortega, el tenor Enrique Ferrer i el baríton Luis Cansino seran els solistes.

La cita continuarà amb dos passis més de l’espectacle Carmen, una versió combinada d’òpera i ballet en què deu ballarins i quatre músics flamencs de la companyia Barcelona Flamenco Ballet -dirigida pel coreògraf David Gutiérrez- compartiran escenari amb els solistes Laura Vila, Eugènia Montenegro, Luis Cansino i Carlos Daza, a més de cor i orquestra. Els dos passis es faran el 24 de juliol, fruit de la gran acceptació en la venda d’entrades, i eleven fins a set -dues més de les inicialment previstes- les actuacions que farà Òpera a Catalunya a Estònia.

Els altres muntatges seran Manon Lescaut -també de Puccini- el 25 de juliol, i Il Trovatore de Verdi, l’endemà. L’última actuació serà una gala lírica d’òpera i sarsuela, el 27 de juliol, en què es repassarà una selecció de les millors peces de compositors italians i francesos com Bellini, Donizetti, Verdi, Puccini, Gounod o Saint-Saëns i fragments de sarsuela espanyola i catalana com el ‘Fandango’ de Doña Francisquita o la sardana La santa espina.

La flexibilitat de poder oferir cinc espectacles en dies consecutius suposa un repte organitzatiu i logístic per a Òpera a Catalunya que traslladarà fins a quatre tràilers a Saaremaa per tal de transportar escenografies i vestuaris.

Imatge destacada: (c) Maria Pratdesaba – ACN.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter