Subscriu-te

La GIO Symphonia interpreta versions de The Beatles i David Bowie a l’Auditori de Girona i al Palau de la Música

Aquest diumenge 8 (18 h) a l’Auditori de Girona i l’endemà, dilluns 9 (20 h) al Palau de la Música de Barcelona, la GIO Symphonia interpreta un programa que inclou sorprenents versions de The Beatles i David Bowie, a més d’obres de Bach i Glass.

En aquestes ocasions, la GIO Symphonia estarà dirigida pel seu titular Francesc Prat i acompanyada per la cantant i actriu Elena Tarrats. Plegats, interpretaran la versió de Luciano Berio d’algunes cançons de The Beatles, Beatles Songs,  i l’estrena de Bowie Songs, dels catalans Lucas i Tomàs Peire, sobre l’obra de Bowie i amb influències de Glass; al costat també d’obres de Johann Sebastian Bach i Philip Glass. Així, el programa reuneix alguns dels músics més influents de la història en un diàleg artístic amb vincles estètics que semblen impossibles, però que permeten que les noves creacions heretin la mateixa arrel musical tot obrint un ventall ampli de possibilitats.

El Concert de Brandenburg núm. 5, BWV 1050 de Bach obrirà els concerts, amb les parts solistes interpretades per Elisabet Franch (flauta),  Carles Puig (violí) i Gregori Ferrer (clavicèmbal), per connectar amb Luciano Berio, gran explorador de la relació entre la tradició i la modernitat, i la seva aproximació a The Beatles amb MichelleTicket to ride i Yesterday.

La GIO Symphonia també convidarà la figura de David Bowie, amb l’estrena de Bowie Songs dels compositors Lucas i Tomàs Peire, i tancarà el concert amb Music in similar motion de Philip Glass.

La GIO Symphonia és un projecte orquestral versàtil que, després de deu anys de trajectòria, ha iniciat una nova etapa sota la direcció artística de Francesc Prat, amb la voluntat de portar més enllà les experiències musicals convencionals apostant per viure experiències úniques i noves fórmules de presentar i programar els concerts. Al llarg d’aquests anys ha col·laborat amb artistes de prestigi nacionals i internacionals, i amb projectes crossover al costat d’artistes com Monica Bellucci, Ute Lemper, Andrea Bocelli, la Fura dels Baus, Sílvia Pérez Cruz o Buika. La GIO participa regularment amb els principals festivals del país i actua a teatres i auditoris destacats del país. Ha enregistrat música per a projectes audiovisuals entre els quals destaquen les bandes sonores de reconeguts compositors com Marc Timón, Arnau Batallé i Ivan Torrent. A més de l’activitat concertística, a la GIO desenvolupa un projecte pedagògic i social col·laborant amb campanyes solidàries i vetllant per fer arribar un projecte sòlid i de futur dins el panorama musical català, amb un equip de professionals tot darrere que té com a objectiu situar la GIO Symphonia com a una de les orquestres de prestigi del nostre país.

Imatge destacada: (c) Dugudun.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter