Subscriu-te

La nova temporada de la Societat Coral Amics de la Unió aposta pels compositors catalans contemporanis i recuperacions patrimonials

Les entitats Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers, formacions residents al Teatre Auditori de Granollers, acaben d’encetar la seva nova temporada, amb cinc coproduccions pròpies i fins a seixanta concerts als principals escenaris catalans i també a l’estranger en un total de sis produccions.

Pel que fa a les estrenes, la temporada va arrencar el diumenge 8 d’octubre amb Cantàfrica, un espectacle en què el Veus i el Cor Jove col·laboren amb el músic senegalès Momi Maiga, intèrpret de kora, a partir de la música tradicional del continent africà.

Al desembre les formacions vallesanes participaran de l’estrena de Càntic d’Amic e Amat de Bernat Vivancos, encàrrec de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull en el seu setanta-cinquè aniversari, que s’interpretarà a la Sagrada Família juntament amb la Coral Càrmina, el Cor Bruckner Barcelona i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta d’Edmon Colomer.

El mes de febrer, a Granollers i al Palau de la Música, Veus, el Cor Jove de l’Orfeó Català i la Cobla Marinada presentaran un programa nou de sardanes. I encara al febrer, el dia 24, el Cor de Cambra estrenarà Venim de Clavé, un concert que recuperarà obres corals de finals del segle XIX i principis del XX, amb narració de Xavier Chavarria.

Al maig serà el torn de l’Stabat Mater de Salvador Brotons, un projecte simfonicocoral que s’oferirà a Granollers, Sant Cugat del Vallès i Palau de la Música, amb els cors de Granollers, ArsInNova i l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, sota la direcció del mateix compositor.

Pel que fa a la reedició d’espectacles ja estrenats, la Societat Coral Amics de la Unió, l’Orquestra de Cambra de Granollers i l’Associació Cultural recuperaran l’òpera infantil amb una adaptació d’Albert Romaní de La flauta màgica de Mozart ja estrenada el 2014. Se’n faran sis funcions, amb el baríton solista Germán de la Riva, el cor Petits Cantors de l’entitat i els alumnes de l’Escola Ponent.

Així mateix, seguiran les gires de produccions pròpies de la temporada anterior, com el Requiem de Fauré, Joyful, Calidoscopi, M’encanta o Songs of hope –aquesta darrera es presentarà a Lituània, Letònia i Occitània.

També es reeditaran les col·laboracions amb el programa Somnis de músic de L’Auditori, els Alevins de la JONC i l’Orquestra del Liceu amb el Conte de Nadal al Liceu i la formació de veus blanques participarà a la producció de Carmen de Bizet, amb direcció escènica de Calixto Bieito i musical de Josep Pons, també al Teatre de La Rambla. Al Palau de la Música, les diverses formacions corals participaran a la Festa de la Música Coral –en què s’estrenaran les obres guanyadores del Concurs de Composició de l’Orfeó Català– i el Cor Jove participarà al programa Videojocs en concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter