Subscriu-te

La pianista Beatrice Rana torna al Palau de la Música amb obres de Skriabin, Castelnuovo-Tedesco, Debussy i Liszt

El dilluns 16 d’octubre (20 h), la pianista italiana Beatrice Rana torna al Palau de la Música dins el cicle Palau Piano amb un programa intens i compromès amb obres d’Aleksandr Skriabin, Mario Castelnuovo-Tedesco, Claude Debussy i Franz Liszt.

Aquest concert serà dedicat la figura de Joaquim Cabot Rovira, a qui també el Centre de Documentació de l’Orfeó Català dedica una exposició al Foyer del Palau que es podrà visitar a partir del dia 16 i fins el mes de febrer. Orfebre, financer, escriptor i polític, Cabot va ser president de l’Orfeó Català durant gairebé trenta anys, i va tenir un paper providencial a l’hora dur a terme la construcció del Palau de la Música.

Quant al concert, la pianista iniciarà el programa amb la Fantasia en Si menor, op. 28 de Skriabin. Seguirà amb Cipressi, op. 17 de Castelnuovo-Tedesco i, de Debussy, considerat una de les veus més influents de principis del segle XX, interpretarà els preludis “La terrasse des audiences au clair de lune”, núm. 7 (del llibre II de Preludis, L. 123) i “Ce qu’a vu le vent d’ouest”, núm. 7 (del llibre I de Preludis, L. 117) i també L’isle joyeuse. El programa es tancarà amb la Sonata per a piano, en Si menor, S.178 de Liszt.

De família de músics, Beatrice Rana (nascuda el 1993) va debutar com a solista amb orquestra als nou anys interpretant el Concert en Fa menor de Bach. Ha guanyat diversos concursos com el Concurs Internacional de Montreal, Concurs Muzio Clementi, Concurs Internacional de Piano de la República de San Marino o el Concurs Bang & Olufsen PianoRAMA. Ha actuat als festivals i a les sales de concerts més importants del món, ha col·laborat amb directors de la talla internacional i ha estat convidada a tocar amb les principals orquestres d’arreu. Aquesta temporada 2023-24, començarà la seva gira per Europa amb l’Orquestra de Cambra d’Europa i Antonio Pappano, l’Academy of St. Martin in the Fields i l’Orchestre Philharmonique du Luxembourg; i també debutarà amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín i Yannick Nézet-Séguin, amb Lahav Shani amb l’Orquestra de Cleveland, i tornarà amb Manfred Honeck a la Filharmònica de Nova York.

Beatrice Rana grava en exclusiva per al segell Warner Classics. El seu primer àlbum (2015), amb el Concert per a piano núm. 2 de Prokófiev i el Concert per a piano núm. 1 de Txaikovski, amb Antonio Pappano i l’Academia Nazionale Santa Cecilia di Roma, va rebre el prestigiós premi Editor’s Choice de la revista «Gramophone», així com el Newcomer of the Year Award de la revista «BBC Music». Tant ella mateixa com els seus enregistraments han estat premiats. Aquest any 2023 ha presentat el seu cinquè àlbum amb els Concerts de Clara i Robert Schumann, amb l’Orquestra de Cambra d’Europa i Yannick Nézet-Séguin.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter