Subscriu-te

La ‘Passió segons sant Mateu’ en gira per Catalunya

 

OSV-Passió-ok

Nou ciutats catalanes acolliran la Passió segons sant Mateu de J. S. Bach en concert a partir d’aquest divendres, 18 de març, fins al 10 d’abril. L’esdeveniment és organitzat per l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Xavier Puig, amb la col·laboració de diversos cors –el Cor de Cambra Anton Bruckner i el Cor ARSinNOVA com a cors principals– i altres cors de les ciutats on tindrà lloc el concert, aquests com a associats al projecte de manera participativa.

Aquesta és la cinquena edició d’una proposta que busca articular al territori esdeveniments culturals en ruta, a fi de descentralitzar la capitalitat barcelonina pel que fa a esdeveniments musicals. Enguany, doncs, de la interpretació de la Passió segons sant Mateu de Bach –un dels més grans monuments corals de tots els temps–, podran gaudir-ne nou ciutats, començant per Mataró aquest mateix divendres, i després Olot (19/3), Manresa (20/3), Tortosa (21/3), Tarragona (22/3), Terrassa (1/04), Barcelona (2/4, Palau de la Música Catalana), Cervera (3/4) i Solsona (10/4).

La proposta inclou la participació de deu cors d’adults i sis cors infantils del territori, que assumiran algunes parts corals, mentre que el gruix de la intervenció coral serà a càrrec del Cor de Cambra Anton Bruckner, que dirigeix Júlia Sesé, i del Cor ARSinNOVA, que dirigeix Pere Lluís Biosca. Els cors participatius són l’Agrupació Coral de Matadepera, Cantabile Cor de Cambra d’Olot, Cor Ciutat de Mataró, Cor Ciutat de Tarragona, Cor Tyrichae de Tortosa, Coral Ginesta de Cervera, Orfeó Manresà i Orfeó de Solsona com a cors adults, i el Cor de Veus Blanques de Mataró, Cor Juvenil Gaia d’Olot, Cor Infantil de Tortosa, Cor Infantil de Tarragona, Cor de Veus Blanques del Conservatori de Terrassa i Cor Infantil de Cervera.

Aquesta versió de la Passió segons sant Mateu, “no apta per a puristes”, en paraules de Xavier Puig, té la particularitat de ser concebuda per aproximar el text als oients; així doncs, mentre que les àries i els cors estaran cantants en l’original alemany, els corals seran en català, i s’hi ometen els recitatius de l’Evangelista i Jesucrist, que passen a ser recitats en català per un narrador, Elies Barberà. Els solistes vocals seran dos quartets de cantants catalans, el primer format per contrastats professionals, com són la soprano Marta Mathéu, la mezzo Gemma Coma-Alabert, el tenor Roger Padullés i el baríton Xavier Mendoza, i el segon quartet, format per joves cantants que comencen a despuntar en la seva carrera: la soprano Sara Blanch, la mezzo Eulàlia Fantova, el tenor Carles Prat i el baríton Joan García Gomà.

L’Orquestra Simfònica del Vallès, organitzadora d’aquest projecte extraordinari, compta un any més amb el cerverí Xavier Puig en la direcció, en un projecte d’èxit precedit anys enrere per interpretacions d’obres de la gran literatura musical universal com el Requiem de Mozart o el Requiem de Brahms, a més de la Passió segons sant Joan.

El preu de les entrades oscil·len entre els 15 i els 22 euros, en funció de la localitat i l’entitat que l’acull. La venda d’entrades està disponible a taquilla als llocs on tindrà lloc el concert i a través dels canals de venda dels auditoris participants. Més informació: http://www.osvalles.com/ca.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter