Subscriu-te

Més de 500 inscrits d’arreu del món a les preliminars del Concurs Viñas

La 56a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que se celebrarà del 20 al 27 de gener de 2019, inicia el trajecte aquest mes de novembre amb les audicions preliminars als principals teatres d’òpera del món. Són teatres com el National Center for the Performing Arts of China, a Pequín; Teatro alla Scala, a Milà; Deutsche Oper de Berlín; Metropolitan Opera House, a Nova York; Los Angeles Opera; Opéra National de París; Royal Opera House Covent Garden, a Londres; Teatre Bolxoi, a Moscou; Teatro Real, a Madrid, i Conservatori Superior de Música del Liceu, a Barcelona. Fins al moment s’hi han inscrit un total de 525 cantants entre 18 i 35 anys d’arreu del món.

La nova edició del Concurs comptarà amb un jurat internacional amb representants dels teatres d’òpera més importants del món i grans cantants, i serà presidit per la directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann. Així, decidiran els guanyadors d’aquesta 56a edició: Viorica Cortez, Toni Gradsack, Sabine Hödl-Weinberger,  Makvala Kasrashvili,  Peter Mario Katona, Joan Matabosch,  Tobias Hasan, Cristian Schirm, Dolora Zajick i Diane Zola. La segona prova, la semifinal i la final tindran lloc a Barcelona del 20 al 27 de gener de 2019 al Gran Teatre del Liceu.

El Gran Premi Francesc Viñas, ofert per la Fundació Puig i la Fundació Gran Teatre del Liceu, estarà dotat amb 25.000 euros, a més d’un contracte ofert per la Fundació Gran Teatre del Liceu les pròximes temporades i una medalla commemorativa d’argent daurat. El segon premi, ofert pel Grup Amics del Concurs Tenor Viñas, serà de15.000 euros i una medalla commemorativa d’argent. El tercer premi, ofert per l’Associació de Liceistes 4t i 5è pis, Bufet Bergós-Advocats i Reial Cercle Artístic de Barcelona, serà d’11.000 euros, amb la col·laboració de la Fundació Privada Francesc Viñas i una medalla commemorativa de bronze.

També s’atorgaran un quart premi, Premi Maria Esperança Salvans Piera, de 8.000 euros, ofert per la Sra. Cristina Bertran Salvans; un cinquè premi, de 7.000 euros, ofert pel Grup Amics del Concurs Tenor Viñas, i un sisè premi de 6.000 euros, ofert per Hoteles Catalonia i el Grup Amics del Concurs Tenor Viñas. Més informació en aquest enllaç.

Des de l’any 1963, en què el Dr. Jacint Vilardell va fundar el Concurs en memòria del cèlebre tenor català Francesc Viñas, el certamen ha assolit un gran prestigi internacional amb el suport dels teatres d’òpera més importants del món. Des dels inicis, el Concurs ha comptat amb la col·laboració del Gran Teatre del Liceu, que l’any passat es va incorporar a la Fundació Privada Francesc Viñas juntament amb la Fundació Puig, el grup Amics Concurs Tenor Viñas, la Fundació de Música Ferrer-Salat i el Conservatori del Liceu, per dotar-lo d’un abast més internacional. Des de l’any 2008, els principals teatres d’òpera d’arreu, mitjançant les direccions artístiques, col·laboren amb el Concurs acollint les audicions preliminars, al novembre, i apropant així el Concurs al lloc de residència dels cantants inscrits i facilitant una major participació en la competició.

Des de la primera edició del Concurs, s’hi han inscrit més de 12.000 cantants de més de 110 països. Al llarg dels anys el Concurs s’ha situat entre els més rellevants a nivell internacional i ha donat a conèixer grans veus de l’òpera, com Vicenç Sardinero, Elena Obraztsova, Anna Riera, Helga Müller, Alicia Nafé, Dalmau González, Natalia Troitskaia, Marina Bolgan, Enedina Lloris, Sumi Jo, Aquiles Machado, Lado Ataneli, Mariola Cantarero, Elena de la Merced, Antonio Gandía, Kurt Rydl, Olga Borodinao i Lado Ataneli, entre molts d’altres.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter