Subscriu-te

L’Auditori presenta la seva temporada de concerts 2013-14

El pianista xinès Lang Lang torna a L’Auditori. © Felix Broede-DG
El pianista xinès Lang Lang torna a L’Auditori. © Felix Broede-DG

La programació de l’Auditori de Barcelona complementària de la de l’OBC ja s’ha presentat al públic, amb propostes destacades com la integral dels Quartets de corda de Franz Schubert a càrrec del Quartet Casals, el retorn de Lang Lang, la presència de Janine Jansen, Josep Colom, Jean-Guihen Queyras i Benet Casablancas dins el programa “Retrat d’artista”, juntament amb tot un seguit d’activitats que inclouen la commemoració dels fets del 1714 o un concert de Raimon en l’Any Espriu. El concert inaugural de la temporada 2013-14 de L’Auditori Més serà el dijous 10 d’octubre amb un recital del pianista xinès Lang Lang, que oferirà un recital amb balades de Chopin i sonates de Mozart.

La violinista Janine Jansen. © Kasskara
La violinista Janine Jansen. © Kasskara

La fórmula del “Retrat d’artista” inclou enguany la violinista Janine Jansen (3 de març), el pianista Josep Colom (11 de març), el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras (21 maig) i el compositor Benet Casablancas, que tindran presència tant en la temporada de l’OBC com en la de L’Auditori Més. De Casablancas, concretament, que allargarà la seva col·laboració dues temporades, en la 2013-14 se n’interpretaran les Set escenes de Hamlet i el Moviment per a trio, a càrrec dels grups BCN216 i el Trio Kandinsky, respectivament, a banda de les dues obres que interpretarà l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

L’Auditori també manté les seves formacions residents: Jordi Savall, BCN216 i Quartet Casals. El mestre i violagambista Jordi Savall oferirà 4 concerts, 2 a L’Auditori i 2 a espais tan emblemàtics de la ciutat de Barcelona com són les Reials Drassanes i l’església de Santa Maria del Pi, on interpretarà el Llibre vermell de Montserrat. El Quartet Casals, al seu torn, interpretarà la integral dels Quartets de corda de Franz Schubert, que aprofitarà per enregistrar-los en directe en format Blu-ray en una coproducció de L’Auditori amb el segell Heliox. 

Un dels projectes més destacats és el que du com a nom “Versalles a Barcelona”, concebut per celebrar l’Any Rameau (250 anys de la mort del clavecinista i compositor francès clau de la música barroca), i que constarà de 3 concerts, dos dobles. Amb el suport del Centre de Música Barroca de Versalles, L’Auditori portarà a Barcelona els millors clavecinistes del moment: Kenneth Weiss, Pierrre Hantai, Skip Sempé i Blandine Rannou.

La música tradicional, popular i moderna també tindrà cabuda en la temporada de L’Auditori Més amb una cita ineludible: el concert que oferirà el cantautor Raimon en homenatge a Salvador Espriu per encàrrec de L’Auditori. També hi haurà concerts innovadors, que destaquen per fusionar la sonoritat de la cobla amb grups d’indie/folk i jazz: La Iaia i la Cobla Bisbal Jove (21 de març) i els New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro (20 de febrer), que gravaran en directe a L’Auditori el seu primer CD.

El Quartet Modigliani. © www.modiglianiquartet.com
El Quartet Modigliani. © www.modiglianiquartet.com

Gràcies a la relació que L’Auditori manté encara amb l’associació d’auditoris europeus ECHO, la institució catalana programa 4 concerts de joves talents corresponents al cicle ECHO Rising Stars. En la mateixa línia de descobriment de talent, la programació de L’Auditori Més inclou concerts com el del Quartet Modigliani, un dels quartets de l’elit del panorama cambrístic a Europa que precisament debutà a L’Auditori el 2012 en la sèrie ECHO Rising Stars.

La temporada 2013-14 de L’Auditori Més inclou també la visita d’algunes orquestres internacionals importants, que en la programació d’Ibercamera presenta l’Orquestra Simfònica de Viena amb Maria João Pires, l’Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg amb Valeri Gergiev i la Royal Philharmonic amb Pinchas Zucherman.

La Banda Municipal de Barcelona continua creixent

La Banda Municipal de Barcelona a L’Auditori
La Banda Municipal de Barcelona a L’Auditori

La Banda Municipal de Barcelona ha experimentat un creixement de públic del 10% al llarg de la temporada 2012-13. La propera temporada presenta una programació amb 14 concerts, amb l’objectiu principal de donar a conèixer el repertori original per a banda que es fa a Catalunya. Estrenarà 4 obres dels compositors catalans Feliu Gasull, Moisès Bertran, Elisenda Fàbregas i Salvador Brotons, aquesta última titulada 1714 per commemorar el 300 aniversari dels fets de l’Onze de Setembre.

La formació comptarà amb directors i solistes internacionals, com són el coreà Young-Min Park que dirigirà Quadres d’una exposició de Mussorgski (9 febrer) i Felix Hauswirth, director de l’orquestra de vent Zug de Suïssa, amb un programa de música francesa amb Carmen de Bizet. Entre els solistes destaquen l’oboè Stefan Schilli amb un programa dedicat a Wagner, la pianista Yukiko Akagi, japonesa fincada a Catalunya finalista del Concurs Maria Canals i el bombardí Soichiro Hokazono.

L’Auditori Educa: Cantània celebra 25 anys

Imatge d’una sessió de Cantània 2009-2010
Imatge d’una sessió de Cantània 2009-2010

L’Auditori Educa estrena 3 noves produccions: Vooox, concert de veus per a nens i nenes de 2 a 3 anys (10, 11, 17 i 18 de maig), Tifònics, un nou espectacle familiar de la Banda Municipal de Barcelona (22 de febrer) i la Cantània Rambla Llibertat, per celebrar el 25è aniversari d’aquesta experiència que involucra 40.000 nens cada any. Enguany la música de la Cantània és d’Albert Carbonell i la lletra de Marc Rosich i es farà a 10 ciutats de Catalunya, a les ciutats alemanyes de Mainz i Bremen i a Parla, Valladolid, Saragossa i Sevilla.

Per la seva banda, el Museu de la Música continua amb el cicle de concerts en què presenta instruments de la col·lecció permanent. Enguany oferirà 7 concerts, entre els quals destaca el del gamelan que ens arribarà aquest estiu directament d’un temple de Bali.

Al llarg de la temporada 2013-14 s’inauguraran dues exposicions: “Es cultures musicals”, en col·laboració amb la Fundació La Fontana, que oferirà una de les grans col·leccions d’instruments no europeus del 19 de setembre fins al 19 d’abril, i “Les músiques dels 1714s” del 14 de maig fins a finals de novembre i que explicarà la transformació musical en una època de guerra i el mite de 1714 i les seves repercussions musicals fins avui dia.

El 7 de juny, la Nit de L’Auditori

La gala de presentació al públic de la temporada de L’Auditori i de l’OBC s’esdevindrà aquest divendres, 7 de juny. L’acte serà presentat per Elisabet Carnicé i tindrà diverses activitats, que començaran a partir de les 17.30 h amb portes obertes al Museu de la Música. Cada 30 minuts el públic podrà gaudir d’un concert de Juan de la Rubia amb el claviorgue Hauslaib, únic al món i recentment restaurat després de 400 anys sense sonar. A partir de les 19 h hi haurà actes a l’exterior de L’Auditori amb percussions amb el Cavall de Troia. La gala començarà a les 20 h amb actuacions a càrrec de l’OBC, la Banda Municipal de Barcelona i el Servei Educatiu de L’Auditori. Les entrades ja estan exhaurides.

Per adaptar-se a les circumstàncies econòmiques del país, L’Auditori ha reestructurat la seva política de preus per a la temporada 2013-14. Els preus de L’Auditori Més baixen una mitjana d’un 30%, amb uns preus mínims entre 6 i 13 euros (representa una baixada del preu mínim del 65% respecte de la temporada actual). Els abonaments tenen descomptes del 15% (de 3 a 6 concerts), del 20% (de 7 a 10 concerts) i del 25% (per 11 o més concerts). Els concerts de L’Auditori Educa ara estableixen també un únic preu de 10 euros, amb un nou descompte del 20% per a grups i entrades per a persones en situació d’atur per només 3 euros. Les entrades i els abonaments a la carta ja estan disponibles al web www.auditori.cat, a Telentrada i a les Taquilles de L’Auditori.

 

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter