Subscriu-te
,

Temporada de concerts 2016-17 de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

© www.simfonica.cat
© www.simfonica.cat

La formació presenta una temporada més ambiciosa pel que fa a nombre de concerts i repertori.

La temporada de concerts 2016-17 de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) presenta una programació pensada per al gran públic i inclou set programes i setze concerts amb obres d’una quarantena de compositors. El primer concert, aquest diumenge, 25 de setembre, tindrà lloc al teatre La Massa de Vilassar de Dalt amb la proposta “Simfònica espectacular”, sota la batuta del seu titular, Josep Ferré. Serà una mostra del potencial artístic de l’OSSC, amb obres de Verdi, Txaikovski, Giménez, Brahms, Toldrà, Piazzolla, Xostakóvitx i Copland, per acabar amb les melodies de les cançons de The Beatles, que acostaran al públic la música simfònica. El 9 d’octubre, ja al Teatre-Auditori de Sant Cugat, el concert serà dedicat al públic familiar amb un conte musical sobre Peter Pan (amb narració a càrrec de Joan Berlanga i projeccions d’Anna calvo) basat en la banda sonora de James Newton Howard del film del mateix títol. El programa, que dirigirà Josep Ferré, també inclourà altres bandes sonores molt conegudes, com el tema de Frozen.

Ayako Fujiki. © ayakofujiki.com
Ayako Fujiki. © ayakofujiki.com

El tercer programa, el 3 de novembre, tindrà com a solista convidada la pianista Ayako Fujiki, així com Grigor Palikarov de director convidat; les obres seran del gran repertori de Beethoven i Schumann. Els dies 27 i 28 de desembre arribarà el tradicional concert de valsos i danses, dirigit per Josep Ferré i amb la veu del tenor Josep Fadó. Aquest concert també es farà a Premià de Mar, Castelldefels, Vilassar de Dalt, Mataró i Manresa. Ja al 2017, el 26 de febrer, el titular de l’orquestra dirigirà al teatre La Massa de Vilassar de Dalt un concert dedicat a l’òpera, amb la intervenció de la soprano Begoña Alberdi. Novament a Sant Cugat, el 24 de març tornarà la música simfònica amb Rachmàninov i Dvořák, amb Albert Guinovart al piano solista, del qual també s’interpretarà l’obertura de la seva obra Mar i cel; a la batuta, el director convidat Jordi Piccorelli. Finalment, el 22 d’abril es clourà la temporada amb el concert de Sant Jordi, “Música i colors”, música descriptiva de compositors universals com Mendelssohn, Mascagni, Williams i Saint-Saëns, amb una presentació innovadora i la veu de la mezzosoprano Marta Valero. I també música catalana del segle XX amb compositors com Garreta, Cohí Grau i Oltra, i l’estrena de l’obra Fantasia popular de Marc Migó, amb la participació de diferents cors infantils i juvenils de Sant Cugat del Vallès. Podeu consultar aquí el detall de la temporada.

La temporada 2016-17 de l’OSSC es va presentar el 17 de setembre passat a l’Aula Magna del Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels. El director titular de l’orquestra, Josep Ferré, va afirmar que “tenim la mateixa il·lusió, o fins i tot més, que al començament”, i va explicar els trets principals de la temporada, qualificada com la més ambiciosa fins ara pel que fa al nombre total de concerts (setze). I també quant a repertori, molt divers, amb obres de gran dificultat, i destacant-hi especialment els Concerts per a piano i orquestra de Schumann i Rachmàninov, amb els pianistes Ayako Fujiki i Albert Guinovart, respectivament. “Després de molts anys de treball, volem consolidar-nos com una de les orquestres professionals de referència del país”, va remarcar Ferré.

Begoña Alberdi. © www.alberdi.cat
Begoña Alberdi. © www.alberdi.cat

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra (entitat que gestiona l’orquestra), Flora Puntos, va comentar que “l’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha fet fins avui 616 concerts, dels quals més d’un centenar han estat realitzats a la ciutat”. Recordant els orígens de la formació, Puntos va referir un concert el 1990 al Palau de la Música Catalana, en què al programa de mà es deia: “No tenim història però sí que tenim un futur prometedor”. A la qual cosa va reblar: “Han passat 26 anys i ja tenim història i també un futur prometedor”.

El 1990 naixia l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys la formació ha realitzat més de cinc-cents concerts arreu del país (Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, Auditori de Barcelona, Palau de Congressos de Catalunya, Sala Oval del Palau Nacional, Palau Sant Jordi…) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc i la música de cinema.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter