Subscriu-te

Primer concert del Cicle Coral de l’Orfeó Català

Josep Vila i Jover

El 25 de febrer (19 h, Petit Palau-PMC) comença la segona edició del Cicle Coral de l’Orfeó Català amb l’actuació del Cor de Cambra de Granollers, dirigit per Josep Vila i Jover. La formació coral ofereix la proposta “Univers Montsalvatge”, integrat per obres del compositor gironí i de Toldrà, Turull i Brotons.

De Montsalvatge escoltarem les conegudes Cinco canciones negras (1945), de les quals ell mateix féu suggerents versions corals. Responen a l’estil primerenc del compositor en l’anomenada etapa antillanista, basada en l’estilització lliure les inflexions peculiars de les melodies que els nostres indians portaren a Catalunya en tornar d’Amèrica.

D’Eduard Toldrà s’interpretaran les Set cançons populars catalanes, harmonitzades per a cor per ell mateix. Es tracta d’un recull de cançons populars per a veu i piano compost el 1933 a partir de melodies recollides pel compositor a la vila de Cantallops, on estiuejava. L’ombra i l’espill, sobre quatre poemes de Miquel Martí i Pol, és l’obra de Xavier Turull que se sentirà al Petit Palau. Una obra que denota una fina sensibilitat, amb unes certes afinitats franceses que comparteix amb Montsalvatge. Finalment, de Brotons es presentaran Les quatre estacions, escrites per encàrrec del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana sobre quatre poemes de Josep Carner.

Els textos i la posada en escena de Quim Lecina –amb la participació de la mezzosoprano Anna Tobella, l’actriu Sílvia Forns i el pianista Josep Buforn–complementen aquest programa de concert per ajudar l’espectador a acostar-se i entendre l’univers del compositor gironí.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter